Çocuklarımızı Evde Oyalamanın Yolları


 

Çocukların evde kapalı kaldığı soğuk ve yağışlı günlerde onları oyalamak için TV’den başka yollar bulmak gerekiyor

 

Çocukların evde kapalı kaldığı soğuk ve yağışlı günlerde onları oyalamak için TV’den başka yollar bulmak .

Resim yapmak, hamur oynamak, kek yapmak, yerleri paspaslamak gibi alışılmış aktivitelerin yanı sıra biraz da yaratıcılık gerektiren geri dönüşüm malzemelerinden bir şeyler yapmak da benim ilgi alanıma giriyor... En sevdiğim malzeme ise biten tuvalet kâğıtlarından arta kalan rulolar. Bunların dışında boşalan yumurta kartonları, pet şişeler, şişe mantarları ve kağıt havlu ruloları da şahane malzemeler. Pinterest sağ olsun, bunlarla yapılabilecek yeni bir şey bulmak hiç de zor olmuyor...

İşte farklı malzemelerle yapılabilecek aktivite örnekleri...

Mantar tıpa ve kürdanlardan kedi: 4 mantar tıpayı dik olarak, bir kare oluşturacak şekilde birbirine yapıştırın. Bunların üzerine ilk olarak 3 sıra yatay tıpa onun üzerine de 2 sıra yatay tıpa yapıştırın. Üçgen şeklinde kesti- ğiniz üç küçük parça kartondan kulaklar ve burnu, birkaç tane kürdandan bıyıkları yapın. Kuyruk için artık yünler ya da kırtasiyelerde bulabileceğiniz tüylü, bükülebilen parçalardan kullanabilirsiniz. İki de göz yapıştırdınız mı oldu bitti.

Tuvalet kâğıdı rulosundan kalp baskısı: Bitmiş tuvalet kâğıdı rulosunu orta yerinden biraz bastırıp kalp şekli almasını sağlayın. Bir kapta hazırladığını sıvı boyaya (akrilik ya da guaş ya da parmak boyası olur) kalbe benzeyen uçlardan birini batırın ve ardından boyalı kısmı kullanarak kâğıda baskı çalışması yapın.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Bafra Kızılırmak Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)