Çocuklar Çiçektir, Sevgiyle Büyür; İhmal Etme, İncinmesine Müsaade Etme!

Okulumuz Psikolojik Danışmanları tarafından velilere yönelik Çocuk İhmali ve İstismarı Semineri gerçekleştirildi.

Seminer öncesinde Okul Müdürümüz Ender Özcan ÖZÇAKIR seminere katılan velilerimize yönelik karşılama konuşması yaptı. İhmal edilen, istismara maruz kalan çocukların ruhunda çok derin yaralar oluştuğunu ifade eden ÖZÇAKIR "Önemli olan istenmeyen olayların yaşanmasının önüne geçebilmektir. Bunun yolu da ailelerin ve çocukların bu konuda bilinçli ve duyarlı olması. Bugün gerçekleştirilecek eğitimin de amacı ihmal ve istismar konusunda sizleri bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak. Siz ne kadar bilinçli olursanız çocuklarımıza da o oranda yardımınız ve desteğiniz dokunur. Eğitimde sunum yapacak olan psikolojik danışmanlarımız Nur KALAYCI TENGİZ ve Caner TURAN' a teşekkür ediyorum." dedi. 

Psikolojik danışman Caner TURAN 'Çocuk hakları, ihmal ve istismarın tanımı ve belirtileri, bildirim yükümlülüğü, ihmal ve istismar türleri, kötü muameleye maruz kalan çocuklarda görülebilecek davranış değişiklikleri' ni anlatırken psikolojik danışman Nur KALAYCI TENGİZ 'İstismara ilişkin yanlış varsayımlar, istismarın önlenmesinde çocukların eğitiminin önemi, ailelere ve topluma düşen görev ve sorumluluklar' konularını içeren sunum yaptı.

Seminer sonunda Okul Müdürümüz Ender Özcan ÖZÇAKIR, Nur KALAYCI TENGİZ ve Caner TURAN' a sunumlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. ÖZÇAKIR, katılım sağlayan velilerimize de teşekkür etti. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez İsmail Kakaç İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)