Çocuk ve Genç Psikolojisi, Ergenlik Dönemi ve Sorunları, Ergenlerle Etkili İletişim

KTS programı kapsamında 10 Mayıs 2022 tarihinde Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Nisan- Mayıs dönemi faaliyeti kapsamında Okul Rehber Öğrretmenimizin katılımı ile okulumuz öğretmenlerine sunum yapıldı. 

Okulumuz öğrencilerine ve yöneticilerine yönelik yapılan çalışmada gellişim dönemleri ve özellikleri hakkında bilgi verilmiştir. Gelişim dönemleri: Bebebklik dönemi 0-2 yaş, ilk çocukluk (oyun) dönemi 3-6 yaş, ikinci çocukluk dönemi (ilkokul) 7-11 yaş, ve ergenlik dönemi 12-18 yaş olarak açıklanmıştır. Her döneme ait özellikler ve kazanılması gereken gelişim görevleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 

Ergenlik döneminin özellikleri, ergenlik döneminde yaşanabilecek sorunlar ve bu sorunlara karşı çözüm yolları hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir. Ergenlik döneminin zorlu bir dönem olduğu bu zorluklar ile mücadele etmenin en iyi yolunun ergeni anlamaktan geçtiği belirtilerek ergenin anlaşılması halinde bu dönemin kayıpsız bir şekilde atlatılacağı açıklanmıştır. 

Ergenlik döneminde yaşanılan sorunların en az kayıpla atlatıması için çocuk ve gençlerimizi anlamamız, gençlerin psikolojisi bilmemizin faydalı olacağı belirtilmiştir. Bu dönemdeki sorunlar ile başa çıkmanın en önemli yolu ergenlerle etkili iletişim kurmak olduğu belirtilerek, ergenlik döneminde etkili iletişimin öneminde söz edilmiştir. Ergenlerin yaşadığı sorunları anlamaya çalışın, size önemsiz gelen ufak tefek şeylerin onun için ne kadar önemli olabileceğini unutmalayalım. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Faik Yılmazipek İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)