Çocuk ve Genç Psikolojisi

ÇOCUK VE GENÇ PSİKOLOJİSİ, ERGENLİK DÖNEMİ VE SORUNLARI, ERGENLERLE ETKİLİ İLETİŞİM

 

KTS programı kapsamında   29 Kasım 2021 tarihinde Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Ekim-Kasım dönemi faaliyeti kapsamında Okul Müdür Yardımcımız başkanlığında, Okul Rehber öğretmenimiz Buse Akkuş'un katılımıyla okulumuz öğretmenlerine sunum  yapıldı.

Okulumuz öğretmenlerine  ve yöneticilerine  yönelik yapılan çalışmada ''ergenlik nedir, ergenlik döneminde yaşananlar, bedensel ve cinsel değişimler, ergen duygularının genel özellikleri, egosantrizm(ergen benmerkezciliği), riskli davranışların altında yatan sebepler'' gibi konulara değinilerek kapsamlı bir bilgi aktarılmıştır.

Ergenlik döneminin özellikleri, ergenlik döneminde yaşanabilecek sorunlar ve bu sorunlara karşı çözüm yolları hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir. Ergenlik döneminin zorlu bir dönem olduğu bu zorluklar ile mücadele etmenin en iyi yolunun ergeni anlamaktan geçtiği belirtilerek ergenin anlaşılması halinde bu dönemin kayıpsız bir şekilde atlatılacağı açıklanmıştır.

     Ergenlik döneminde yaşanan sorunların en az kayıpla atlatılması için çocuk ve gençlerimizi anlamamız, gençlerin psikolojisini bilmemizin faydalı olacağı belirtilmiştir. Bu dönemdeki sorunlar ile başa çıkmanın en önemli yolu ergenlerle etkili iletişim kurmak olduğu belirtilerek ergenlik döneminde etkili iletişimin öneminden söz edilmiştir. Ergenlerin yaşadığı sorunları anlamaya çalışın, size önemsiz gelen ufak tefek şeylerin onun için ne kadar önemli olabileceğini unutmayalım. 

Yapılan etkinlikte emeği geçen Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Buse AKKUŞ'a teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)