Ceyhan Anadolu Lisesi 4006 Tübitak Bilim Fuarı

Ceyhan Anadolu Lisesi 4006 Tübitak Bilim Fuarı 3 Kasım 2021 tarihinde araştırma, inceleme ve tasarım proje türlerinde 25 alt proje sergilenerek gerçekleştirilmiştir.

 

Günümüzde hayatımızın büyük oranda bilimsel ve teknolojik bir içerikle örüldüğü ve bu içeriğin doğru algılanabilmesinin ve değerlendirilmesinin bilimsel bir altyapı gerektirdiği açıktır. Toplumun sağlıklı bir algılama ve değerlendirme yetisine sahip olabilmesi için bireylerin küçük yaşlardanitibaren veri toplama ve ilişkilendirme, neden ve sonuç bağı kurabilme, yöntem ve model kullanıp geliştirebilme gibi konularda yeterli eğitimi alması, bilgiye dayalı karar alabilmesi ve eleştirel bir bakış açısı geliştirebilmesi gerekmektedir. Bilim Fuarları pek çok bilimsel etkinlik ve organizasyon arasında bu amaçları gerçekleştirmek açısından önemli bir yer teşkil etmektedir.

Ceyhan Anadolu Lisesi öğrencilerinin eleştirel düşünme, zaman yönetimi, problem çözme, yazılı ve sözlü sunum ile bilimsel araştırma becerilerini geliştirebilmeleri, sabırlı bir şekilde çalışmayı öğrenebilmeleri, özgüveni gelişecek ve liderlik vasfını kazanabilmeleri gayesiyle okulumuzda 3 Kasım 2021 tarihinde sergilenmek üzere 4006 Tübitak Bilim Fuarı düzenlenmiştir. Fuarımızda eğitim öğretim programı çerçevesinde ve öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma, inceleme ve tasarım proje türlerinde 25 alt proje sergilenmiş ve öğrencilerimizin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulmuştur.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Ceyhan Ceyhan Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)