Çevre ve İklim Değişikliği Temalı Erasmus+ Projemizin İlk Ulus Ötesi Toplantısı Yapıldı

Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi olarak Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla Avrupa Birliği Komisyonu tarafından fonlanan ve koordinatörlüğünü yaptıkları 'Çevre ve İklim Değişikliği' konulu Erasmus+  K210 Okul Eğitimi Küçük Ölçekli Ortaklık projemizin ilk ulus ötesi toplantısını 09-12 Mayıs 2022 tarihlerinde Yunanistan, Portekiz, Romanya ve Hırvatistan'dan gelen ortaklarımızla gerçekleştirdik. 

Ortak kurumların öğrencilerinin de çevrim içi olarak katıldığı toplantıda çevre ve iklim değişikliği hakkında seminer çalışması yapıldı. Ortak ülkelerin iklim değişikliğindeki payları ve hükümetlerinin aldıkları önlemlerle birlikte kendi kurumlarının içinde yapmakta oldukları iyi uygulamalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Çevre ve iklim değişikliği hakkında katılımcıların bilgilerini artırmak amacıyla Tepebaşı Yeryüzü Ekoloji Okulu ve Büyükşehir Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ziyaret edildi. Proje danışman öğretmenleri, katılımcıların tarihi ve kültürel gezilerin yanında geleneksel yemeklerimizi de tadarak kültürümüz hakkında deneyim kazanma fırsatı edindiklerini belirttiler. 

Yabancı katılımcılar, çevrim içi ve yüz yüze toplantının aynı anda çok iyi bir organizasyonla yürütüldüğünü, çevre ve iklim değişikliği hakkında faydalı çalışmaların yapıldığını ve Eskişehir'in tarihi ve kültürel güzellikleriyle muazzam bir şehir olduğunu ifade ettiler. Projemiz 2 yıl daha devam edecek olup çevre ve iklim değişikliğini dijital oyun tabanlı öğrenme yoluyla tüm okul derslerine entegre etmek için ortak ülkelerde de toplantılar yapılacak.

https://www.tepebasi.bel.tr/hd.asp?hid=11231 - Tepebaşı Yeryüzü Ekoloji Okulu ve Büyükşehir Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ziyareti

 https://ccdcerasmus.com - Proje Web Sitesi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Odunpazarı Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)