Çevre Okuryazarlarımız, Kuraklık Tehlikesiyle Karşı Karşıya Olan İznik Gölünü Proje Kapsamında Ziyaret Etti

-"Çevre Okur Yazarlığı Projesi" kapsamında Okul Müdürümüz Halil KARAGÖZ ve fen bilimleri öğretmenimiz Sema ÇAĞLAYAN, projeden sorumlu 5/F sınıfımız ile kuraklık tehlikesi yaşayan İznik Gölü’nü ziyaret etmişlerdir. Geziye velilerimizden de katılım olmuştur.

-İlk olarak öğrencilerimiz tarafından konuya dikkat çekmek amacıyla afişler hazırlanmıştır.

-Göl alanında projemizin 2. teması olan su tasarrufu ve kuraklık ile ilgili öğrencilerimize bilgiler verilmiştir. İznik Gölü’nün tarihi ile ilgili konuşmalar yapılmış ve günümüzdeki son durumu yerinde incelenmiştir. Gölde meydana gelen çekilmenin sebepleri ve çözüm önerileri öğrencilerimiz tarafından beyin fırtınası yöntemiyle tartışılmıştır. Orhangazi Belediyesi ve İznik Belediyesi tarafından gölü eski durumuna döndürmek için yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verilmiştir. Tüm bu detaylar ikinci tema ile bağlantılar kurularak anlatılmıştır.

-Çevreden gelen ziyaretçiler ve özellikle çocukluğundan bu yana Orhangazi yaşayan amcamız tarafından gölün eski durumu ile ilgili ilave bilgiler öğrencilerimize aktarılmıştır.

-Öğrencilerimize dağıtılan eldivenler ve siyah-mavi poşetlerle göl kenarında çevre temizliği yapılarak farkındalık oluşturulmuştur.  

-Orhangazi Belediyesi tarafından çeşitli noktalardan drone çekimleri yapılarak gezi sonlandırılmıştır.

-Bu anlamlı ziyaret için Okul Müdürümüze, Sema öğretmenimize, 5/F sınıfımıza, bizleri yalnız bırakmayan değerli velilerimize ve Orhangazi Belediyesi Basın Birimine çok teşekkür ederiz.

 

#GeleceğimOkulumdaParlıyor

GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Bursa Orhangazi Gazi Osman Paşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)