Çevre Koruma ve Sorumluluk

'Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez'. Ayeti ile israftan kaçınmayı buyuran İslam Dini aynı zamanda 'Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fidan bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse hemen yapsın' Ayeti ile de çevreye ve doğaya verdiği önem de büyüktür.

Şubat-Mart ayı Kalite Takip Sistemi kapsamında  Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zahide Merve Atan  ile Fen Bilimleri Öğretmeni  Özlem Yazıcıoğlu  öncülüğünde çevreyi koruma ve israftan kaçma bilinci oluşturma ve Değerler eğitimi kapsamında "Sorumluluk" temalı çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda sınıflarımızda israf ve çevreyi koruma ile ilgili öğrenciler bilgilendirildi. Öğrenciler ile beraber ağaç dikimi yapıldı. Panolar  hazırlanıp öğrencilerin görebileceği alanlara asıldı. Okul bahçesi ve okula yakın alanlarda öğrencilerle beraber temizlendi, doğaya zarar veren atıklar toplandı.

Yapılan bu kapsamlı ve anlamlı etkinlik için Zahide Merve Atan ve Özlem Yazıcıoğlu öğretmenlerimize ve bu etkinliklerde her aşamada aktif rol alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)