Cern Gezisi Bilgilendirme

Okulumuzda gerçekleştirilecek olan CERN Gezisi ile ilgili bilgilendirme aşağıdaki gibidir.

Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre, Almanya

Tarih: 19 KASIM 2019 - 24 KASIM 2019 (6 Gün ve 5 Gece)

Turizm Acentası Aracılığı ile Oluşturulan Gezi Programı

1.GÜN / 19 Kasım 2019 İZMİR-STUTGART-ZÜRİH

Sabah saat 05:00'te İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda buluşuyoruz. Saat 06:35'te hareket ediyoruz. İstanbul'da yapacağımız aktarmanın ardından, 10:15'te Stutgart'a ulaşıp öncelikle; Mercedes'in merkezi olan şehirde Mercedes Benz Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra şehir turumuzu yapıyoruz. Stuttgart turumuzda; Rathaus Belediye Binası, Schiller Platz, Schlossplatz Meydanı, Altes Schloss-Neues Scloss görüleceğimiz yerler arasında. Akşamüzeri Zürih'e geçip, otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Zürih veya Baden İSVİÇRE'de otelimizde.

2.GÜN / 20 Kasım 2019 İZMİR-BASEL-CENEVRE

Sabah kahvaltısının ardından, öncelikle Zürih merkeze geçip, turumuzu yapıyoruz. Zurich Üniversitesi Merkez Kampüsü'nü, şehrin tarihi merkezi olan Lindenhof, şehirden adını alan Zürih Gölü, Münster Köprüsü, Münster Kilisesi, St. Peter Reform Kilisesi, Saat Kulesi ve 12.Yüzyıldan kalma Zürih Katedrali görülecek yerler arasındadır. Daha sonra İsviçre Bilim Merkezi (Technorama)'yı ziyaret ediyoruz. Burada 500'ün üzerinde deney istasyonunu birebir inceleme ve deney yapma şansımız olacak. Buradaki inceleme gezimizin ardından, ülkenin başkenti Bern'e geçiyoruz. Einstein Müzesi'ni de ziyaret etme şansımızın olacağı gezimizde, Aare Nehri, Altstadt, Barengraben (Ayı Parkı), Nydeggbrücke, Astronomik Saat, Merkez Bankası, Parlamento Binası görülecek. Turumuzun ardından, Cenevre'ye hareket. Akşam otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Cenevre yakınlarında FRANSA kısmında otelimizde.

3.GÜN / 21 Kasım 2019 CENEVRE-PARİS

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından öncelikle randevu alma durumuna göre, Cenevre Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Siencescope'a gidiyoruz. Fizik dalında, iki farklı temalı eğitsel sunum ve deney programına katılıyoruz. Daha sonra Cern Avrupa Nüklüer Araştırma Merkezi'ne gidiyoruz. Cern'ün simgesi olan Globe'da; Universe of Particles sunumunda, evrenin oluşumunu anlatan 3 boyutlu bir sunum izliyoruz. Daha sonra Microcosmo bölümüne geçiyoruz. Burada da Cern'ün tarihsel gelişimi hakkında bilgi alabileceğimiz, super iletken mıknatısların nasıl yapıldığı, elektrik alan ile protonların nasıl hızlandırıldığı, manyetik alan ile de nasıl yön verildiği ve Atlas detektörünün nasıl çalıştığı konularında bilgilendirme boardları ve tanıtım filmleri izlenebiliyor. Sonrasında merkezden ayrılıp, Cenevre yapacağımız turumuzda; Mont Blanc Köprüsü, Notre Damme Adası, Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç binaları, İngiliz Bahçesinde'ki(Jardin Anglais), saat endüstrisinin merkezlerinden Cenevre'nin sembollerinden Çiçek Saat (flower clock) ve dünyanın en büyük çeşmesi diyebileceğimiz Jet d'eau(Su jeti) görülecek. Öğleden sonra, 1923 yılında Barış Antlaşmasının imzalandığı İsviçre'nin kültürel başkenti Lozan'a geçiyoruz. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ayrı bir öneme sahip olan şehirde; Lozan Antlaşmasının imzalandığı Rumini Sarayı'nı(Lozan Üniversitesi) görüyoruz. Son olarak muhteşem manzaraya sahip, Ouchy Şatosu ve Olimpiyat Merkezi'ni görüyoruz. Daha sonra, Leman Gölü kıyısındaki şirin kent Möntrö'ye hareket. Freddie Mercury, Charlie Chaplin, Nabokov gibi ünlülerin heykellerinin bulunduğu sahil kıyısında fotoğraf molası. Akşam alışveriş merkezi ziyareti yapıp, yemek zamanının ardından geç saatlerde doğru Paris'e hareket ediyoruz. Geceleme yolda otobüsümüzde.

4.GÜN / 22 Kasım 2019 PARİS

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bornova İzmir Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)