Çeken Akıntılara Dikkat!

Yaz döneminde turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, başta Karadeniz sahilleri olmak üzere tüm sahillerimizde, özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde halka açık plajlarda boğulma vakalarında artış meydana geldiği gözlenmektedir. Bu tip elim kazaların önlenmesi konusunda mevcut imkan ve kabiliyetlerin en etkin şekilde kullanılması, önleyici tedbirlerin zamanında alınması, halkımızın bilinçlendirilmesi ve tatillerini rahat, huzurlu ve can güvenliği sağlanmış bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından önleyici tedbirlerin alınmasını sağlayan ´Güvenli Denizler´ isimli önleyici eylem planı uygulamaya konulmuştur.

Eylem planının 2015 yılı uygulamaları değerlendirildiğinde özelikle plajda boğulma olaylarında canlı olarak kurtarılma ihtimalinin oldukça düşük olması göz önüne alındığında, önleyici kurtarma faaliyetlerinin can kayıplarının engellenmesinde çok önemli olduğu görülmüştür.

Bu kapsamda 2016 yılında alınacak tedbirleri içeren Önleyici Eylem Planına istinaden Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından hazırlanan linkteki videoyu izlemeniz ve yakınlarınıza izlettirmeniz yararınıza olacaktır.

             https://www.youtube.com/watch?v=vY4S9zu4Abw

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kağıthane Hamidiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)