Canik Anadolu İmam Hatip Lisesi 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Unutmadı…

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılında Canik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından tertip edilen “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Canik Kaymakamı İlhan TURGUT, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan ÖZTÜRK, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa UZUNLAR, daire amirleri, okul müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan program, Kur’ân-ı Kerîm tilaveti ve akabinden Okul Müdürü Yusuf ODABAŞ’ın açılış konuşması ile devam etti.  Canik Kaymakamı İlhan TURGUT günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Program, Canik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okudukları “Şiir”, “Asker Türküleri”, “Asker Mektubu” ile devam etti. Daha sonra Çanakkale başta olmak üzere vatanın dört bir yanında bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen Canik İlçesindeki okullarda okunan 100 Hatim ve 1 Milyon Salavat’ın Hatim duası yapıldı ve öğrenciler tarafından sergilenen “Bir Hilal Uğruna Batan Güneşler” adlı Tiyatro gösterisi ile program sona erdi.

Program sonunda günün anısına protokol üyeleri ile programda görev alan öğretmen ve öğrenciler birlikte fotoğraf çekimine katıldılar.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Canik 15 Temmuz Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)