Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Yavuz KALYONCU ve İngilizce Öğretmenimiz Kadriye OK tarafından hazırlanan programla başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bir hilal uğruna batan nice güneşi anmak, bu vatanın hangi şartlarda ve nasıl kazanıldığını bir kez daha idrak edebilmek için okulumuzda Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünü kutladık.

Programımız Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu vatan uğruna canını vermiş aziz şehitlerimiz için Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Yavuz KALYONCU yaptı. Daha sonra Çanakkale Savaşını anlatan şiirler, yazılar ve bu savaşa ait anılar öğrencilerimiz tarafından seslendirildi. 5/A sınıfı öğrencilerimizden oluşan koro “Çanakkale Türküsü” ve “Yemen Türküsü”nü seslendirirken ortaokul öğrencilerimizden bir grubun sergiledikleri “Dur Yolcu!” adlı oratoryo milli duygularımızı yeniden hissetmemizi sağladı.

Çanakkale cephesinde canlarını vatana siper eden askerlerimizin vatanımızı hangi şartlar altında koruduklarını öğrencilerimize anlatabilmek, söz konusu vatan olduğunda ne kadar fedakar olunabileceğini anlamaları için öğrencilerimize kuru ekmek ve kuru üzümden oluşan paketler dağıtıldı.

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında birinci seçilen öğrencilerimize ödülleri Okul Müdürümüz Sadri BAYRAM tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı bir kez daha kutluyor, milli duygularını yitirmeyip vatanı ve milleti için yılmadan çalışan bireyler olmalarını diliyoruz.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Bolvadin Kurucaova İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)