Çanakkale Zaferinin 100. Yılına 100 Dakika

Okulumuz  " 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yılını kutlamak ve şehitlerimizin aziz ruhlarını yad etmek üzere okul içinde bir program ve bir dizi etkinlik düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda yapılan konuşmada “Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Çanakkale Savaşı sırasında ´Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum´ diyerek askerlerini şahlandıran Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale’de vatanı ve namusu için savaşıp şehit olmuş askerlerimizin ruhları şad olsun" denildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra öğrenciler, okudukları şiirlerle ve seslendirdikleri türkülerle duygu dolu anlar yaşattılar. Bu duygu dolu anlara Müzik Öğretmeni Volkan Küçükkafa ney taksimleri ile Matematik Öğretmeni Ahmet Öztürk gitar ile Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Türkoğlu sazı ile  Feyza İlhan Def çalarak ve Beyza Akkuş Çanakkale türküleri söyleyerek eşlik etti. Mehmetçiklerimizin Çanakkale’de yaşadıkları kahramanlık öykülerini dile getirip izleyenleri o günlere götürdüler. Ayrıca şehitlerimize ait orijinal resimlerin ve kahramanlık öykülerinin yer aldığı slayt ve video gösterimi düzenlendi. Program Türkçe Öğretmeni Mevlüdiye Güngör tarafından hazırlanan ve yönetilen ”Bir Hilal Uğruna” adlı oratoryo ile devam etti.Program sonunda okul içinde Çanakkale Zaferi konulu Resim ve mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan eserlerin sergisi gezildi.

Okulda Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersine giren öğrenciler Çanakkale Şehitleri için Kur’an okuyup dua ettiler. Çanakkale’de savaşan  kahraman Türk askerinin her ne şartta olursa olsun vatanını nasıl savunduğunu öğrencilere daha iyi anlatmak ve o günün şarlarını yaşatmak için program sonunda öğrencilerin bir kısmına “şekersiz hoşaf” bir kısmına da “yağlı buğday çorbası” ile kuru ekmek ikram edildi.

            Okul Müdürü Mustafa Karaca; “Bir hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüz binlerce vatan evladının birer birer şehit düştüğü,yedi düvele Çanakkale geçilmez dedirten bir büyük   destan’ın yıl dönümü vesilesiyle hazırlanan programa emeğe geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)