Çanakkale Zaferi

1.DÜNYA SAVAŞINDA ÇANAKKALE, ÇELİK ZIRHLI GEMİLERİN SEYİT ONBAŞILAR GİBİLERİN İMANINA ÇARPIP BATTIĞI YERDİR.

Bundan 109 yıl önce, 18 Mart 1915'te, Gelibolu Yarımadası'nda o zamana dek tarihe yazılan karayla deniz arasındaki en büyük muharebe olan Çanakkale Boğaz Muharebesi başladı ve zaferle sonuçlandı.

Çanakkale, 1. Dünya Savaşı içinde herhangi bir cephe değildi. Orada tüm dünyanın kaderi değişmişti. Osmanlı Devleti'nin 1915'te savaş dışı kalmaması, Avrupa'daki savaşı uzatmış; bir dünya savaşı haline gelmesine sebep olmuştu. Türk Milleti uzun süren bir askerî yenilgiler döneminden sonra, insani bedeli çok ağır da olsa ilk kez Çanakkale'de ayağa kalkmıştı. Millî Mücadele'nin temelini oluşturan ve bugün Türkiye'de yaşayan herkesin bir anlamda varlık sebebi olan da, bu toprakları canları pahasına koruyanlardan miras kalan özgüvendi.

Mustafa Kemal, 25 Nisan 1915'te tarih sahnesine çıkacak, daha sonra Anafartalar Muharebeleri'nde Türk ve dünya tarihini sonsuza kadar değiştirecekti. 

Tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Okulumuz Öğrencileri Yeniköy Şehitliğinde yapılan Çelenk Sunma Törenine katılarak şehitlerimizin kabrine Kaymakamımız ile birlikte karanfil bırakmışlardır. Akabinde Okulumuz da Çanakkale Zaferi için hazırlanan program icra edilmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sarıyer Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)