Çanakkale Zaferi 101. Yıl Etkinlikleri

ÇANAKKALE ZAFERİ 101. YILI okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı.

Sayın Valimiz Muammer EROL’un 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi Büyük Türk Milletinin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle bezenmiş bir destanın yazıldığı özel ve istisna bir zaman dilimidir.

Bu destanla vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz emsalsiz özverileriyle, milletimizin ne kadar sağlam ve güçlü bir karaktere sahip olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermişlerdir.

Tarihinin her döneminde hakkı üstün tutan bir anlayışla her zaman zalimin karşısında mazlumun yanında yer alan ve birçok medeniyetler kuran Büyük Türk Milleti şehitlerini her zaman gönlünün başköşesinde ağırlamıştır. Zira Cennet-i Âla’da Kâinat Efendisi Peygamber efendimizin (SAV) komşuları olan “Aziz Şehitlerimizin” yeri, elbette ki gönlümüzün zirveleridir.

Bu güzel topraklarda bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak şüphesiz bunu aziz şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıklarına borçluyuz. Büyük Türk Milleti onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.

 Bu zaferi yaşatan Çanakkale ruhunu da gelecek nesillere aktarmak, bu ruhu her zaman canlı tutmak bizim en önemli görevlerimizden ve sorumluklarımızdandır.

Bugün; Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla, yani "Çanakkale Ruhu" ile  birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ülkemizi ve milletimizi güçlendirmek ve refah seviyesini yükseltmek anlamında çok daha azimli ve kararlıyız.

Bu bilinç ve şuur içerisinde, şehitlerimizin kanlarınızla sulanan mukaddes vatanımızı ve bizi  “biz” yapan değerlerimizi kıyamete kadar koruyacağız. Şükürler olsun ki dün olduğu gibi bugünde bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda edecek milyonlarca vatansever evlada sahibiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. Yıldönümünü kutladığımız ve şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal değerleri uğruna ebediyete intikal eden ve şahadet mertebesine ulaşan tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, dualarla yâd ediyor, şehitlerimizin değerli ailelerine ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Meram 24 Kasım İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)