Çanakkale ve Tüm Şehitleri Anma Töreni

ÇANAKKALE ve TÜM ŞEHİTLERİ ANMA:

             ÇANAKKALE SAVAŞI TARİHİ

            Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya ile güvenli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul'u zapt etmek suretiyle Almanya'nın müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletleri'ni zayıflatma amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'nı seçmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. 

 

             Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

       Bu yıl Çanakkale savaşının 116. yıl dönümü dolayısıyla ülkemiz ve dış temsilciklerde törenle şehitlerimizi anmaktayız.  

           İlçemizde de Çanakkale ve tüm şehitlerimizi anma töreni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu program kurumumuzun salonunda sunuldu.  Törene İlçe Kaymakamız Sayın Hasan AKBULUT, Belediye Başkan Vekili Meclis Üyesi Bayram BAYIR, ilçe protokolü ve tüm okul yönetici ve öğretmenler katıldılar. Kurum olarak bizde anma programında yer almış olduk. Çanakkale ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekânları cennet olsun. Tüm şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyoruz. Yüce yaratan ülkemiz insanına birlik ve beraberlik versin. Gazilerimize huzur, sağlık ve mutluluk dileriz.  Yaralı olan gazilerimize Allah'tan şifa dileriz. 

      Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek hür ve bağımsız olarak yaşamasını diliyoruz.

       Anma programı sonrası ilçe protokolüne kurumumuz lokalinde çay ikramında bulunduk.  18.03.2021

 

                                                                                                        Mehmet YILMAZ

                                                                                                   Öğretmenevi Müdür Vekili  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Elazığ Keban Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)