Çanakkale Şehitlerimizi Andık

Bugün dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından birini teşkil eden, Türk milletinin tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynadığı, İstiklâl Harbimizin ön sözü niteliğindeki önemli bir gününü Şehit Aydoğan Aydın Spor Lisesi olarak  yâd ettik.

  Çanakkale Zaferi, şanlı tarihimizden altın bir sayfadır. Bugün bulunduğumuz yer ve geldiğimiz nokta o günlerin eseridir. Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in başarısı hem burada hem de ileride başlayacak olan Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın ilham kaynağı olmuştur. Cephanesi biten askerlere "süngü tak" emrini verip, daha sonra "Ben, size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." Diyerek zafer kazanmıştır.

  Sadece cephede değil, cephe gerisinde kalanların da savaştığı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale, yüzyıllarca esaret altında yaşamış milletler için de istiklâl meşalesinin tutuşturulduğu yer olmuştur. Çanakkale Zaferi ile kahraman ordumuz, en son teknolojik silahlara ve devasa donanmalara sahip denizaşırı sömürge imparatorlukları kurmuş devletlerin de yenilebileceğini tüm dünyaya ispat etmiş, vatanın aziz toprağını düşmana çiğnetmemiştir. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

  Okulumuzdaki programda emek veren öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Merkez Şehit Aydoğan Aydın Spor Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)