"Çaba"mız Öğrenciler İçin, "Hedef 2022"

2021/2022 eğitim öğretim yılında MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Hedef 2022" Projesi ve aynı zamanda Çekmeköy İlçe MEM tarafından uygulanmaya başlanan Çekmeköy Akademik Başarıyı Artırma (ÇABA) Projesi kapsamında YKS ve LGS'de yer alan derslerin öğretmenleriyle birlikte okul toplantılarımızı gerçekleştirerek, yol haritamızı çizdik. Toplantıda okulumuzun hedeflediği başarı seviyesi belirlendi ve alınan kararlar doğrultusunda, hedefimize ulaşmak adına destekleme ve yetiştirme kursları ile deneme sınavı uygulamaları hemen başlatıldı.

Veli toplantıları gerçekleştirilerek velilerimize DYK'ler, YKS-LGS ve sınavlara hazırlıkta okulumuzda uygulanan Hedef 2022 ve ÇABA projeleri hakkında bilgi verildi. Yine bu projeler kapsamında, öğrenci koçluğu uygulaması yeniden başlatıldı. Toplamda 119 YKS ve LGS öğrencisi, 18 görevli öğretmenle eşleştirildi ve bireysel öğrenci takibine başlandı.

Öğrencilerimize; YKS ve LGS hakkında bilgilendirme seminerleri, öğrenme stilleri ile çalışma metotları konusunda bilgilendirme semineri ve öğrenme stilleri ölçeği uygulaması okul rehberlik servisi tarafından gerçekleştirildi. Öğrenme stilleri konusunda bilgilendirici okul panoları hazırlandı ve ayrıca hazırlanan veli bülteni de, sınıf gruplarımız üzerinden velilerimizle paylaşıldı. Bunların yanında, hedef belirleme ve planlı çalışmanın önemine değinilerek sınıflarda örnek çalışma programı hazırlama uygulaması yapıldı. Böylece, öğrencilerin kendi düzenlerine uygun bir çalışma programı hazırlamaları sağlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)