C5 Ltt . Erasmus İtalyan Misafirlerimiz

     2020-1-IT02-KA229-079791_5 numaralı ve "Ecological Sensitivity On School Education" başlıklı   erasmus projemiz kapsamında 16-20 ocak 2023 tarihleri arasında  okulumuzda 5. LTT faaliyetini olarak gerçekleştirdik. Projemizin koordinatör okulu Istituto Comprensivo 15 Verona okulu öğretmenleri Natascia Aru, Rita Maria Fin ,Ardjana Tosku ,Pierfrancesca Nese ,Fiorella Campedelli ve Demetra Cipolla   katılımlarıyla 5 günlük  bir program ile dolu bir hafta geçirdik.

  Programın birinci gününde misafirlerimiz için hazırladığımız karşılama seronomisinin ardından sınıflarda ekolojik duyarlılık konulu etkinliklerin gözlemlenmesi gerçekleşti.

" Doğadan Sanata  ,Su  Küresi ve Balık Freddie Hikayesi  Deneyi , Geri Dönüşüm Şapka Sergi alanı gezildi. Son olarak 4 yaş sınıfında saksı boyama etkinliğinde misafir öğretmenlerimiz kendileri için toprak saksı boyama etkinliğini yaptılar.

 

2.günümüz ; Konya Bilim Merkezi Gezisi yapıldı. Konya Bilim merkezinde doğal kaynaklar, yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları ve doğal kaynakların israfının etkileri hakkında bilim merkezinde ilgili bölümler gezildi. Okulumuz çok amaçlı salonunda "Yeşil Bir Dünya Nasıl Olmalı ? " drama gösteriminin izlendi. Müzik ve Sanat Atölyeleri ile  (Ritim çalışması-Delopoji tekniği ) misafirlerimiz ile eğlenceli etkinlikler yapıldı. Ardından Puppets On The Stage erasmus projemizin yaygınlaştırma faaliyeti 'kukla  tasarım atölyesi'yapıldı. Atıklar geri dönüşümle değerleniyor etkinliği kapsamında Selçuklu belediyemizin başlatmış olduğu " Atık Kumbaram Projesi " etkinliğine topladığımız plastik kapakları misafirlerimiz ile götürdük. İtalyan misafirlerimiz bu projeyi çok başarılı bulduklarını dile getirdiler.

 

3. günümüzde Selçuklu Anaokulu Ziyareti. Okulun bölümlerinin gezilmesi

 Selçuklu Anaokulu öğretmeni tarafında gerçekleşen " Kompost yapımı etkinliği " izledik.   "Sille Doğa Okulu" ziyaret, Misafirlerimiz ile doğa yürüyüşü yaptık.

 

4. günümüz :Anadolu Gelişim Okulları AGO  ziyareti Okulun bölümlerinin gezildi özlellikle güneş panalleri ile okulun kendi elektiriğini üretmesi misafirlerimizin çok ilgisini çekti.  AGO Okulunun "Dünya Çocukların Ellerinde"  isimli erasmus projesi hakkında sunumları izlenildi. Ardından sanat atölyelerinde misafirlerimize Ebru Sanatı uygulaması uygulamalı olarak gösterildi. Öğleden sonra Ejdat Parkında doğa yürüyüş gerçekleştirdik.

 

5. günümüz :'Ağaçlar Olmasaydı Ne olurdu 'konulu Hikaye yazma workshop çalışması İtalyan ve okulumuz öğretmenleri ile yapıldı. Bu etkinliğe Romanya proje ortağı okul müdürü Otilia Stanciu ve Ankara proje ortağı okulu müdürü Ekin Gencer online katıldılar. Etkinlik sırasında ortaya çıkan "Ağaçlar Olmasaydı Ne Olurdu ?" isimli hikaye Storyjumper programında sesli hikaye kitabi olarak okul müdürümüz Şükran Kandır koordinasyonu ile  Romence ,İtalyanca ,İngilizce ve Türkçe seslendirmelerinin yapılacaktır. Bu etkinliğin ardından Keskesler Anaokulu öğrencileri  mini gösteri  ve sertifika seronomisi gerçekleşti. Öğleden sonra  Mevlana Müzesi  ,Aziziye camii gezilmesi, Türbe önü serbest alışveriş yapıldı. Akşam sekizde İRFA 'da Sema programına katılımın ardından misafirlerimiz le vedalaşıldı.

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Selçuklu Keskesler Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)