Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz İle Röportajımız

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel YILMAZ'a misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizden Selin DERİN ve Elifsu KILIÇ ile Türkçe Öğretmenimiz Güray KARAGÖZ; Sayın Yücel YILMAZ ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Herkes sizi tanıyor ama biz bir de sizin ağzınızdan kendinizi tanımlamanızı istiyoruz. Sayın Yücel Yılmaz kendini tanımlar mı?

         Her şeyden önce Yücel Yılmaz; çalışmayı seven, zamanını iyi kullanmayı ilke edinmiş, hayat disiplinine sahip biri. Eğitimci olmanın yanı sıra iş insanıyım. Erken yaşlarda somut hedeflerle iş hayatına atıldım. İstişare etmekten, akıl danışmaktan çekinmeyen bir kişiliğim var.

Şimdi her ne kadar vakit bulamasam da spor yapmayı seven biriyim, geçmişte profesyonel olarak boks ile uğraştım. Elimden geldiğince zamanı iyi kullanmaya gayret ediyorum.

Sizi hayatta bir adım öne taşıyan şeylerin neler olduğunu düşünüyorsunuz? Bu başarılı noktaya gelmenizi sağlayan unsurlar nelerdir?

         Ben çoğu zaman insanlar uyuyor diye uyudum, insanlar dinleniyor diye dinlendim. Çok çalıştım, fedakarlık yaptım, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Eksiklerimiz bazen bizim gücümüz olabilir, bunları avantaja çevirmeyi bilmemiz gerekiyor. Yalnızca kendi tecrübelerinizle hayatınızı yaşamanız mümkün değil. Mutlu ve başarılı olmak istiyorsanız, sizin geçtiğiniz yollardan geçmiş iyi ve kötü örnekleri de göz önüne almanız gerekiyor.

Kocaavşar ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

         Kocaavşar, Karesi Belediye Başkanlığına aday olduğumda bizlere teveccüh göstererek destekledi, her zaman yanımızda oldu. İnsanının çalışkanlığı, misafirperverliği ve heyecanı bizleri de her zaman heyecanlandırdı. Bizler de Kocaavşarlı hemşehrilerimize layık olabilmek için çok çalıştık.

Tabi Kocaavşar denilince mesire alanları, doğal güzellikleri ve o sıcakkanlı insanları aklıma geliyor. Kocaavşar'ın havasına hava katan o yemyeşil doğasına ektiğimiz lavanta çiçeklerini hatırlıyorum. Oradaki mis kokulu lavantaların kokusu dün gibi hatırlıyorum. İnsanların şehirden biraz uzaklaşarak Kocaavşar'da dinlenmesi için mesire alanları ve etkinlikler düzenledik. Sosyal hayattan ekonomisine kadar birçok alanda güzel işleri başardık ve başarmaya devam edeceğiz. Çuval dikim fabrikasını kurarak birçok kadınımıza iş sahası oluşturduk. Emeğin değerini bizlere anlatan kadın işçilerimizin göstermiş olduğu memnuniyet halen aklımda. Hepsine çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.  

         Buradan kendisini anmadan geçemeyeceğim. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz meclis üyemiz, yol arkadaşımız İbrahim Tekin'e de rahmet diliyorum. Kocaavşar'da yaptığımız projelerde kendisinin de katkılarının olduğunu düşünüyorum. Allah kendisinden razı olsun.

Kocaavşar ile ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?

         Seçildiğimizden bir ay sonra Mayıs ayındaydı. Kocaavşar Mesire alanında öğlen ikide piknik yapalım diye konuştuk. Ailelerimizle organize olduk, malzemeleri de alıp mesire alanına gittik. Ben mangalı yaktım etleri üstüne koydum ama bir taraftan da gök gürlüyordu. Yağar mı diye sordum, arkadaşlar yağmaz dedi. Tam etler pişti, salatalar her şey hazırlandı, dolu yağmaya başladı. Mangal söndü etler perişan oldu. Çocuklar masaların altına girmese kafaları delinecek, öyle bir dolu yağıyor. Büfeye sığındık, mangal falan iptal oldu herkes evine gitti. Bereketli, unutulmayacak bir gün geçirdik Kocaavşar'da.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Kocaavşar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)