Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (Begep)

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde; ülkemizde yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemine katkı sağlamak amacıyla, kısaca BEGEP olarak adlandırılan “Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Arttırılması   Projesi”  12 pilot ilde yürütülmektedir. 

Proje kapsamında kurumumuz öğretmenleri de 5 gün süren “STEM Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” eğitimine alınmıştır.

Projede yer alan 16 temel faaliyetten biri olan "BİLSEM’ler için STEM Eğitimleri", BİLSEM öğretmenlerinin sahip olması gereken 21.yüzyıl becerileri ve proje tabanlı öğrenme bileşenleri göz önünde bulundurularak planlanmıştır.

Bu bağlamda STEM eğitimleri, “STEM’in Doğası”, “Kodlama”, “Sorgulamaya Dayalı STEM Eğitimi”, “Sanayi 4.0”, “Yapay Zekâ ve “Makine Öğrenimi Teknolojileri” olmak üzere 5 modülden oluşmaktadır.

Bu modüller aracılığıyla öğretmenlerimize araştırmaya dayalı fen bilgisi öğretimi, kanıta dayalı karar alma, bilgi okuryazarlığı, bilişim ve iletişim teknolojileri okuryazarlığı, problem çözme üst biliş, yaratıcılık ve yenilikçilik gibi bilgi ve beceriler kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Bu proje kapsamında eğitimler;

Gazi Üniversitesi / Prof. Dr. Çelebi ULUYOL

Boğaziçi Üniversitesi / Doç. Dr. Sevil AKAYGÜN

Necmettin Erbakan Üniversitesi/ Doç. Dr. Yakup YILMAZ

tarafından verilmiştir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)