Biyomimikri Etwinning Projemiz

"Biyomimikri" e-Twinning projesi çalışmaları 2021 Eylül ayı itibariyle başlamıştır. Okulumuz 1/B sınıfı öğretmeni, Erdal İNCEBACAK ve öğrencileri projeye müdahil olmuşlardır. Projede yapılan etkinlikler ile okulumuz Codeweek haftasında proje sayesinde Mükemmeliyet Sertifikasına hak kazanmıştır.

Biyomimikri doğanın zaman içinde test edilmiş modellerini ve stratejilerini taklit ederek, insanların problemlerine sürdürebilir çözümler arayan bir yaklaşım olması çocuklarımızın da doğadan ilham almasını sağlamanın yanında yaratıcılıklarını üst seviyelere taşımıştır. Pıtırak otundan cırt cırt yapmaya, dokumacı karıncalardan halı dokumaya, ekolojik oyunlara kadar çocuklarımız biyomimikri konusunda farkındalık kazanmışlardır.

Türkiye'nin farklı illerinden 10, Romanya'dan 1 ortağın yer aldığı projede; doğadan esinlenerek yeni tasarımlar oluşturma düşüncesiyle yola çıkan proje ekibinin hedefi; öğrencilerde doğa sevgisi ve çevre koruma bilinci oluşturmayı, araştırma ve merak duygularını uyandırmayı,Web2 araçlarını amaca uygun şekilde kullanmayı, farkındalık yaratmayı; ekolojik okuryazarlık, disiplinler arası çalışma, öğrencilerin tasarım ve üretim becerilerini artırmak olmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Atakum Adnan Kahveci İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)