Bir Yazar ve Kitap Ağacı Okuma Köşesi

Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek, özendirmek ve boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla okul koridorumuzda okuma köşesi oluşturulmuştur.

BİR YAZAR VE KİTAP AĞACI OKUMA KÖŞESİ

PROJESİ

 

Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek, özendirmek ve boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla okul koridorumuzda okuma köşesi oluşturulmuştur.

 Okullarımızda kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturulması hedeflenmektedir.

 Öğrencilerimizin haftalık ders programları içerisinde okul yönetimlerince yapılan okuma programına göre haftanın beş günü bir ders saati olmak üzere okulda okuma etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Bunun için okulumuzda okuma köşesi hazırlanmış ve her yıl bir yazar ve eserlerinin tanıtımı yapılarak öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenmiştir. Bizim 2019-2020 eğitim öğretim yılı yazarımız herkesin severek okuduğu ve kitaplarını çok beğendiği ÖMER SEVİNÇÜL olacaktır. Oluşturduğumuz kitap ağacından öğrenci boş zamanlarından gelip buradan kitap alabilecek ve okuduğu zaman tekrardan görevli öğretmenin haberi doğrultusunda kitabı yerine bırakabilecektir. Böylece öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanması ve bunu bir beceri haline getirmesi hedeflenmiştir.

Sene sonunda –Nisan veya Mayıs- yazar okula davet edilip okulda konferans verebilmesi için de girişimlerde bulunulmuştur. Böylece kitapları okuyan öğrenciler yazarı daha yakından tanımış olacak ve yazarlık hakkında merak ettikleri soruları sorabilecekler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)