Bir Masaldır Anadolu

          100.Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hülya İRTEM'in 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı " BİR MASALDIR ANADOLU" adlı e twinning projesi 03.03.2020 tarihi ile başlamıştır.

         Projemiz Anadolu Masallarını işbirliği ve disiplinler arası yaklaşımları çerçevesinde öğretmek, benimsetmek ve yaşatmak amacıyla kuruldu.

         Masalları öğrenip yaşatmak amacıyla ortaya yaratıcı, somut ürünler ortaya koymayı hedefliyoruz. Aktif ve yaparak yaşayarak öğrenme etkinlikleriyle  okuma, yazma, dinleme, konuşma ve anlatma kazanımlarını da merkeze alarak eğlenceli ve öğretici bir süreç hedefliyoruz.

         Projemiz ,kültürel miras olan masalları disiplinler arası yaklaşımlar çerçevesinde işbirliği teknikleri ile yaparak yaşayarak öğretmek, benimsetmek amacıyla oluşturuldu. Öğretici ,eğitici ,eğlendirici bir yönü olan masalların aynı zamanda iyi bir birey olma yolunda da olumlu etkileri vardır. Toplumların tarihine ,dillerine, kültürlerine de ışık tutmaktadır. Söz oyunları, tekerlemeler ve farklı masal anlatım teknikleri ise hayal dünyasından gerçek dünyaya geçerken bir köprü vazifesi görür. Projemiz kültürel bir miras olan masalları bu temeller üzerine oturtarak farkındalık yaratmak amacıyla oluşturuldu.

          Projemiz ile ilgili bilgiler için https://padlet.com/peryal/8cxmzth32xxzhtcj sayfasını ziyeret edebilirsiniz.

Öğrencilerin Yaş Aralığı:10-14

İletişim Dilleri: Türkçe

Süresi:3 ay

 OKUL PROJE TANITIM VİDEOSU 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Menemen 100. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)