Bir Gün İçerisinde Ne Kadar Su İçmeliyiz?

Bir gün için tavsiye edilen su miktarı kişiden kişiye, ne kadar aktif olduklarına ya da ne kadar terlediklerine göre değişiyor. Fakat sağlık için gerekli olan miktar konusunda genel bir fikir birliği var. “Institute of Medicine” bulgularına göre günde bir erkek için ortalama 13 bardak (3 litre), bir kadın için ortalama 9 bardak (2.2 litre) su gerekiyor.

Peki, su içmenin faydaları nelerdir?


Vücudun sıvı dengesini sağlar: Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır ve içilen yeterli miktarda su; alınan besinleri transfer etmek, ısı dengesini sağlamak, besin sindirimine yardımcı olmak gibi bir çok konuda rol alıp vücudumuzun sıvı dengesini sağlıyor.

Kilo kontrolüne yardımcı olur: Birçok çalışma, tüketilen su miktarı ile kilo kaybı arasında kuvvetli bir bağ olduğunu göstermektedir. Çünkü su içmek doygunluk hissini arttırıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Dolayısıyla hızlanan metabolizma daha çok kalori yakıyor.

Cildi daha temiz ve sağlıklı yapar: Vücuttaki bazı toksinler siyah noktalara ve sivilcelere sebep olur. İçilen su ise bu toksinleri ortadan kaldırıp sivilce oluşumunu azaltır.

Böbreklerin fonksiyonunu yerine getirmesine yardımcı olur: Böbrekler günlük olarak kanı süzüp, atıkları idrar olarak dışarı atar. Bu süreci gerçekleştirmek için de yeterli miktarda sıvıya gerek duyar.

Baş ağrısını önlemeye yardımcı olur: Bazı bireylerde su kaybı baş ağrısına ve migrene sebep olabiliyor. Araştırmalara göre, bu bireylerde su içmek baş ağrısını önlemeye yardımcı oluyor.

Kasların enerji toplamasını sağlar: Kaslar yeteri miktarda su toplayamadığı zaman yorgun düşer. Dolayısıyla, ekstra enerji sağlamak için yeterli suyu vücuda sağlamak gerekiyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Araban Fakılı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)