Bin Yılın Hazinesi Kutadgu Bilig Konulu İl Panelimizi

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün '' Oku-yorum, Yazı-yorum'' projesi kapsamında düzenlendiği, koordinatörlüğünü Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi olarak yürüttüğümüz ''Bin Yılın Hazinesi Kutadgu Bilig'' konulu il panelimizi, Panel Başkanı KTÜ Tarih Bölümü Doç. Dr. Derya Derin Paşaoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirdik.

Panele Trabzon Sosyal Bilimler Lisesinden dört, Vakfıkebir Fen ve Of Fen Lisesinden bir panelist öğrencilerimiz katıldı. Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim gören bu öğrencilerimizin bildirilerini sunmaları ile Kutadgu Bilig'in sadece bir edebi eser olarak değil aynı zamanda bir hayat rehberi olarak da değerlendirilmesinin önemi üzerinde durdular.

Panelistlerimiz, panel başkanımız, konuklarımız ve öğrencilerimiz için geçiş dönemi Türk kültürünü, inancını ve yaşam tarzını yansıtmak amacıyla okul bahçemize bir otağ kuruldu. Kutadgu Bilig'de Kün Todgı, Aytoldı, Öğdülmiş ve Odgurmış karakterleri öğrencilerimiz tarafından canlandırılarak Yusuf Has Hacib'in bize aksettirmeye çalıştığı adalet, saadet, akıl ve akıbet(ahiret hayatı-sonu) kavramları ile ideal insanın iki dünya mutluluğunu nasıl yakalaması gerektiği ortaya koyulmaya çalışıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)