"Bilişim Destekli Bireysel Eğitim"

"Bilişim Destekli Bireysel Eğitim" Projesi Başarıyla Gerçekleştirildi.

“Erasmus+KA101 Okul Eğitimi ve Personel Hareketliliği Projesi” kapsamında en yüksek hibeyi alan 2015-1-TR01-KA101-018043 no’lu “Bilişim Destekli Bireysel Eğitim Projesi”nde yer alan eğitim kursu 25.01.2016-05.02.2016 tarihleri arasında Portekiz’in Braga şehrinde Braga Mob kurumunda verildi.

Erasmus+ programı kapsamında, dezavantajlı öğrencilerin eğitimlerinin bireyselleştirilmiş uzaktan eğitim programlarıyla desteklenmesi amacıyla yürütülen “Bilişim Destekli Bireysel Eğitim Projesi”nin konsorsiyum liderliğini Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü yürütmektedir. Projeye konsorsiyuma üye proje Okulumuz Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi´nin yanı sıra Çağdaş Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Kemal Yurtbilir İşitme  Engelliler Ortaokulu, İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Etimesgut Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ostim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ayaş Çanıllı Ortaokulu’ndan toplam 50 öğretmenimiz katılmış ve iki hafta süren bir eğitim almışlardır.

 

Bu proje ile öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim becerilerini geliştirmeyi, özel eğitime gereksinimi ve dejavantajlı öğrencilerin eğitiminde bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını sağlamayı, zihinsel, fiziksel ya da çevresel şartlar açısından öğrencilerimize özel uzaktan eğitim içeriklerini oluşturmayı, yenilikçi ve teknoloji destekli eğitim uygulamaları için etkin çözümler hedefleyen proje ve araştırmalar yapmayı, uluslararası araştırma ve projeleri takip ederek sonuçlarından yararlanmayı, uluslararası ortaklıklar kurmayı, öğretmenlerimize hayat boyu öğrenme imkanı sunmak için yurt içinde ve yurt dışında eğitimler aldırarak eğitim sistemimizi geliştirmeyi hedeflenmektedir.

 

Proje ile  konsorsiyuma üye okullardaki öğretmenlerimizin, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimize bireyselleştirilmiş uzaktan eğitim yöntemleriyle etkin destek vermelerini ayrıca öğretmenlerimizin bu eğitimin pedagojik, uygulama ve teknik  yönlerini öğrenerek bu eğitimi hayata geçirmelerini ve eğitimde kalitenin arttırılmasını amaçlanmaktadır.

 

Eğitim projesiyle, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmeleri ve edindikleri bilgi/becerileri okullarında hayata geçirebilmeleri için öğretmenlerimize “Bilgisayar ve Uzaktan Eğitim Destekli Bireysel Eğitim Programı Hazırlama Eğitimi” verilmiştir.

Proje kapsamında kurs alan öğretmenlerimiz, aldıkları eğitimle Avrupa eğitim sistemini daha yakından tanıyabilmek için okul ve üniversite ziyaretlerinde bulunarak, yeni öğretim metotlarını ve araçlarını uygulamalı olarak tanıma ve öğrenme fırsatını elde etmiştir. Bu eğitimle müfredat geliştirmeye, öğretme ve öğrenmenin yenilikçi yaklaşımlarla yürütülmesine ve eğitim sistemimizin kalitesinin daha da arttırılmasına katkı sağlayabilecek çalışma ve uygulamalara yer verilmiştir.

 

Kurslarını başarıyla tamamlayan ve kurs katılım sertifikalarını almaya hak kazanan tüm öğretmenler aldıkları eğitimin kendilerine çok şey kazandırdığını, yeni bir bakış açısıyla yeni yaklaşımları öğrendiklerini, bu yaklaşımları okullarında bir an önce uygulamaya geçmek için heyecanlandıklarını, verilen eğitimin kalitesinin çok iyi olduğunu, eğitimlerinin  son gün dahil olmak üzere ciddiyetle sürdürüldüğünü ve ortak kurumun verdiği eğitim programı ve organizasyonunu oldukça başarılı bulduklarını ifade ettiler.

 

Öğretmenlerimiz eğitim süreçlerinin dışında kalan zamanlarında Braga’nın ve diğer şehirlerin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı da bularak ülkeyi kültürel ve sosyal yönden de tanıma imkânı bulmuşlardır.

 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Proje İzleme/Değerlendirme Komisyonunda görevli Ankara Maarif Müfettişleri  Başkan Yardımcıları Mesut Şentürk, İlhami Kesici, Uluslararası  Projeler Koordinatörü Türkan Öztürk ve Ulusal Projeler Koordinatörü Burkay Ergören’in de katıldığı Eğitim Projesi çalışmalarında sertifikalarını almaya hak kazanan öğretmenlerimize sertifika ve plaketleri proje sorumlusu ve AR-GE Şubesi Şube Müdürü Ali Güngör, Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcıları M. Tayyip Kahyaoğlu, İhsan Yalçınkaya, İsmail Çetinkaya ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Hüseyin Yurtoğlu, Yalçın Zerdali, Mahmut Özsoy ve Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcıları Mesut Şentürk’le İlhami Kesici  tarafından verildi.

 

Bilişim Destekli Bireysel Eğitim Projemizin Sertifika Töreni Braga Mob’un sürpriz olarak hazırladığı pasta kesimiyle sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi

Kaynak:https://dogancaglar.meb.k12.tr/icerikler/bilisim-destekli-bireysel-egitim_2347889.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)