Bilgi Yolu - Kayıp Öğütler Bulmaca Etkinliği

Okulun farklı  yerlerini ve öğretmenleri bulmaya yönelik bulmacalar  yazıldı. Her bulmaca bulunduğu  yerden bir sonraki konuma yönlendirdi.  Konumlarda Kutadgu Bilig'den beyitler öğüt olarak  bulundu. Bulmacayı çözen bir sonraki konuma gidip öğüdünü aldı. Bir noktadan sonra her konuma iki öğrenci yönlendirildi. 

Ilk giden bulmacayı ve birinci öğüdü aldı, sonra giden geç kaldığını belirten bir öğüt aldı.

 

Başlangıç aşamasında okuldan 8 öğrenci seçtik. Ay Toldı onları karşıladı ve bilginin, aklın, yola çıkmanın, emeğin değerini anlattı. Her birine birer bulmaca verdi ve bir saat sonra  aynı  yere gelip çözmeye başlamalarını istedi. Öğrencilerin hepsi o bir saat içinde Bulmacayı  çözmeye çalıştığı  için bu defa acele etmemenin sözü iyi dinlemenin kıymetini anlattı ve bilgi yolunun bulmacalarını geri aldı. Kurala uyan ve sabreden 8 kişi tamamlandığında yolculuk başladı. Her öğrenci kendi yolunda ilerledi. Son bulmacayı Sayın Müdürümüz İhsan ÇİN, kitap şeklinde bir kutuda "Bilginin Anahtarı" olarak öğüdü ile birlikte verdi. 

Anahtar ile birkaç yer deneyen öğrencimiz kütüphaneyi açarak içeri girdiğinde Yusuf Has Hacip ile karşılaştı. Yusuf Has Hacip ona Kutadgu Bilig ve kendini anlattı. Öğütleri kıymetini anlattı. Ona bir hediye verip tebrik etti.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)