Bilge Kunduz Yarışması 9 - 13 Kasım

Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği Yarışması 9 Kasım Pazartesi başlayacaktır, 13 Kasım Cuma günü son katılım tarihidir. 5-6-7-8.Sınıf öğrencilerimiz yarışmaya katılabilirler. Yarışma sonunda başarılı olan öğrencilerimize Bilge Kunduz Katılım Sertifikaları verilecektir. Tüm öğrencilerimizin Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği Yarışmasına katılmalarını tavsiye ediyoruz.

Öğrencilerimiz yarışmaya katılırken Okul Kodu, Sınıf, Numara, Ad-Soyad, Cinsiyet bilgilerini girmeleri ve Aydınlatma Metnini okudum onay kutusunu işaretlemeleri gerekmektedir.

Okul Kodu 60-PGF

Etkinlik süresince öğrencilerin 15 soruyu 45 dakika içinde yanıtlaması beklenmektedir.

Öğrenciler sisteme 9 Kasım 2020 – Pazartesi sabahından itibaren girebilirler.

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

 

Bilge Kunduz etkinliğinin amacı nedir?

Bilge Kunduz, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş uluslararası bir etkinliktir.

Bilgi işlemsel düşünme ne demektir?

Bilgi işlemsel düşünme, genel olarak bilgisayar programı yazmak için gereken problem çözme becerilerinin ve tekniklerinin kullanımıdır. Bu teknikler arasında görevleri parçalara bölerek çözme, algoritma tasarımı, desen tanıma, desen genelleme ve soyutlama gibi beceriler yer almaktadır.

Bu etkinliğe nasıl katılabilirim?

Bilge Kunduz Etkinliğine bireysel olarak katılım söz konusu değildir. Etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerin, okullarında bulunan Bilge Kunduz Koordinatörü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Etkinlik süreci nasıl gerçekleşiyor? 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Erbaa Hâkimiyet - İ Milliye Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)