Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği Başladı

Bilge Kunduz Etkinliğine nasıl katılacağım?

Bilge kunduz etkinliğine https://bilgekunduz.ankara.edu.tr/giris.php adresinden katılabilirsiniz. Katılım için Okul Kodunuz kısmına 55-HHR kodunu mutlaka yazmalısınız.

 

Daha önce yapılan Bilge Kunduz sorularını nereden görebilirim?

Daha önceki Bilge Kunduz görevlerine https://www.bilgekunduz.org/ sitesindeki GÖREVLER menüsü altından ulaşabilirsiniz.

 

Etkinlikten aldığım puan ders notlarımı etkileyecek mi?

Etkinlikte alınan puan değerlendirme amacıyla kullanılmayacaktır. Tüm öğrencilerin bilgisayar bilimi ve bilgi işlemsel düşünme açısından farkındalıklarını ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.

 

Bilge Kunduz etkinliği nedir?

Bilge Kunduz, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları attırırken eğlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. Etkinlik Ankara Üniversitesi bünyesinde gönüllü akademisyenler tarafından yürütülmektedir. Bu etkinlik kapsamında, birçok ülke aynı dönemde öğrencilerin enformatik ile ilgili yetenekleri test eden çevrimiçi bir etkinlik düzenlenmektedir.

Etkinlikteki, kısa sorulara Bilge Kunduz görevleri denmektedir. Bu görevler, enformatik (bilgisayar bilimi) konusunda hiçbir ön bilgisi olmayan kişiler tarafından yanıtlanabilir. Bu görevleri çözebilmek için öğrenciler bildiklerini gözden geçirmeli, hesaplama yapmalı, karar vermeli, neden-sonuç ilişkisi kurmalı, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanmalıdır.

 

Etkinliğin Tarihçesi

 

İlk uluslararası enformatik etkinliği, 2004 yılında Litvanya'da düzenlenmiş ve daha sonra hızla diğer ülkelere yayılmıştır. 2012 yılında 500.000'den fazla öğrenci etkinliğe katılmıştır. Başlangıcından bu yana, birçok Avrupa ülkesi etkinliğe katılmış ve hala da katılmaya devam etmektedir.

 

Etkinliğe katılan üye ülkeler arasında Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Estonya, Almanya, Hollanda, Polonya, Avusturya, Letonya, Slovakya, İtalya, Finlandiya, İsviçre, Fransa, Macaristan, Slovenya, Japonya, Belçika, Kanada, Kıbrıs, İsrail, İspanya, Bulgaristan, İsveç, Tayvan ve Avustralya yer almaktadır. Etkinliğe katılmayı planlayan ülkeler arasında ise Türkiye, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Malezya, Meksika, Singapur, Kuzey Kore ve Amerika Birleşik Devletleri yer almaktadır.

 

 

Öğrenciler de siteye üye olacaklar mı?

 

Öğrenciler etkinlik günü okul koordinatör öğretmeninin verdiği 55-HHR okul kodumuz ile bilgekunduz.ankara.edu.tr  adresinden sorulara erişebilecektir.

 

Öğrencilere verilen okul koduyla "Etkinliğe Katıl" butonuna basıldığında kullanıcı girişi sayfasına neden yönlendiriyor?

Bu sorun kullanılan web tarayıcıların ziyaret edilen siteler tarafından oluşturduğu çerezlerin tanımlanmasıyla çözümlenmektedir. Kullanılan web tarayıcılara göre aşağıdaki bağlantı adreslerinde yapmanız gereken işlemlere yer verilmektedir.

Chrome için https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

İnternet Explorer için https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-s

Mozilla Firefox için https://support.mozilla.org/tr/kb/web-sitesi-tercihleri-cerezleri-acip-kapatma

Safari için https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DiOS&hl=tr

 

Etkinlik 9-13 Kasım 2020 olarak görülüyor. Herhangi bir gün katılsak olur mu?

Etkinliğe 9- 13 Kasım tarihleri arasında 5 gün boyunca dilediğiniz bir zaman dilimi içerisinde katılabilirsiniz.

 

Etkinlik ne kadar sürede tamamlanmalıdır?

Etkinliği başlattığınız andan itibaren 45 dakikanız bulunmaktadır. Bu süre sonrasında etkinlik, ilgili öğrenci için sona erecektir.

 

Etkinlik süreci nasıl gerçekleşiyor?

Etkinliğe internet bağlantısı olan bir bilgisayar kullanarak okuldan çevrimiçi olarak katılabilirsiniz. Bilge Kunduz etkinliğinde, çözülmesi gereken 15 görev bulunmaktadır. Kolay, orta ve zor olmak üzere üç farklı zorluk derecesinde ve her bir zorluk derecesinde beş soru olmak üzere görevler sunulmaktadır.

 

Soruları çözerken hesap makinesi kullanılabilir mi?

Görevleri çözebilmek için hesap makinesi, kağıt ve kalem kullanımına izin verilecektir.

 

Etkinlikte puanlama nasıl yapılıyor?

Zorluk derecesi kolay olan görevler 6 puan, orta zorluk derecesindeki görevler 9 puan ve zor olan görevler ise 12 puan olarak hesaplanacaktır.  Bir etkinlikte alınabilecek en yüksek puan 135'tir. Soruların zorluk derecesine göre puanlama yapılmaktadır.

 

Etkinlik sonuçlarını nasıl öğreneceğim?

Etkinlik tamamlanır tamamlanmaz sonuçlar açıklanmayacaktır. Daha sonra okulumuz koordinatör öğretmeninden sonuçları öğrenebilirsiniz.

 

Etkinlik sonrası okul sıralaması yapılacak mı?

Bu etkinlikte öğrenci ve okul sıralaması yapılmamaktadır. Tüm öğrencilerin bilgisayar bilimi ve bilgi işlemsel düşünme açısından farkındalıklarını ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.

 

Etkinlik sonrasında öğrenci verileri paylaşılıyor mu?

Bu etkinliğe katılan öğrencilerin kişisel verileri kimseyle paylaşılmamaktadır. Sadece bilgi grafiğinin hazırlanmasında Türkiye geneline ilişkin sayısal veriler paylaşılmaktadır.

 

Daha ayrıntılı bilgi için https://www.bilgekunduz.org/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Bafra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)