Bilge Kağan’da “mehmet Akif” Konulu Bilgi Yarışması

Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  “Mehmet Akif Ersoy” konulu bilgi yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve daha iyi tanımak, ayrıca öğrencilerde görev ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma 11. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Eylem KANDEMİR tarafından organize edilen yarışmaya 11. sınıflarda bulunan beş şubeden üçer öğrenci katıldı. Yarışmada öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri hakkında toplam 20 soru soruldu. Yarışma sonucunda 11 C sınıfı öğrencileri birinci oldu.

Yarışmanın jüri üyeliklerini Gazetecilik Öğretmeni Mehtap ÖKMEN, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yusuf ARSLAN ve İngilizce Öğretmeni Gökhan SELÇOK yaptı. Okul konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmayı Okul Müdürü Mustafa Güneysu, Müdür Başyardımcısı Yusuf RENKLİ, müdür yardımcıları İsmail HANÇER, Mahmut ÇELİK ile öğretmenler ve 11. Sınıf öğrencileri izledi.

 

Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmanın sonunda birinciliği 11 C sınıfı öğrencileri aldı. Okul Müdürü Mustafa GÜNEYSU yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri, doğru ve hızlı karar verebilmeleri, centilmence rekabet edebilmeleri açısından önemli olduğunu belirtti. Güneysu, yarışmada birinci olan 11 C sınıfı öğrencilerini de başarılarından dolayı tebrik etti. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)