Bilge Kağan’da İnsan Hakları Konferansı

10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Çorum Barosu Avukatlarından İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Dinçer Solmaz katıldı.

Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda saat 14.00’te gerçekleştirilen programa Okul Müdürü Mustafa Güneysu, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, 11/B sınıfı öğrencilerinden Serdar Ek ve Gazi Gürçok tarafından hazırlanan İnsan Hakları konulu slayt sunuldu.

Avukat Dinçer Solmaz konferansta yaptığı konuşmada, insan haklarının ortaya çıkışı ve gelişimi hakkında bilgi verdi. İnsan haklarının önemini vurgulayan Solmaz, yaşamın her alanında ve toplumun tüm kesimlerinde insan haklarının bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

İnsan Hakları konulu afiş yarışması

Konferansın sonunda İnsan Hakları Haftası nedeniyle okul öğrencileri arasında düzenlenen afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Afiş yarışmasında 11/A Gazetecilik Alanı öğrencisi Salih Can Çakır birinci oldu. Yarışmada  11/B Halkla İlişkiler Alanı öğrencisi Öznur Özdemir ikinci, yine aynı sınıftan Serdar Ek ise üçüncü oldu.

Yarışma birincisi Salih Can Çakır’ın ödülünü Avukat Dinçer Solmaz, ikinci Öznur Özdemir’in ödülünü Okul Müdürü Mustafa Güneysu, üçüncü Serdar Ek’in ödülünü de Müdür Başyardımcısı Yusuf Renkli verdi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)