Bilge Kağan Öğrencileri 18 Mart’ın 100. Yılı İçin Tiyatro Oyunu Hazırladı

Çanakkale’den Havadis Var

Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Çanakkale’den Havadis Var” adlı oyun büyük beğeni topladı. 

Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle Kültür-Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü tarafından bir program düzenlendi. Edebiyat Öğretmeni Celil Cengiz tarafından hazırlanan program, Çanakkale Savaşında hayatını kaybeden tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Çelik’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, 11/B Sınıfı öğrencisi Serdar Ek “Çanakkale” adlı şiiri okudu. Programda daha sonra Muhasebe ve Finansman Alanı Öğretmeni Keziban KODAZ tarafından yazılan ve seslendirilen  “Sen Hiç Çanakkale ye Gittin mi?” adlı şiirin yer aldığı video gösterimi sunuldu. 10/B Sınıfı öğrencisi Seren Türkmen’in okuduğu  “Çanakkale” adlı şiirinin ardından  “Çanakkale Şehitliği Müzesi”nde sergilenen savaş günlerinden kalan tarihi eserlere ait fotoğrafların yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

Programda son olarak Edebiyat Öğretmeni Eylem Kandemir tarafından hazırlanan  “Çanakkale’ den Havadis Var” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Üç bölümden oluşan ve oğlu Çanakkale’de şehit düşen bir annenin hikayesinin anlatıldığı oyunda, öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)