Bigep Kapsamında Yabancı Uyruklu Öğrencilerimize Yös Denemesi Yaptık.

Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde YÖS Denemesi Gerçekleştirildi

Merhaba Değerli Öğrenciler ve Veliler,

Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Şanlıurfa Valiliği himayesinde yürütülen başarıyı izleme ve geliştirme projesi olan kısa adı BİGEP kapsamında önemli bir adım attık! Okulumuzda, yabancı uyruklu öğrencilerimize yönelik Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) denemesi gerçekleştirildi.

YÖS Denemesi Nedir?

YÖS Denemesi, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde eğitim alabilmeleri için gerekli olan akademik yeterliliklerini ölçen bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilerin genel yetenek ve genel kültür seviyelerini değerlendirmektedir.

BİGEP Projesi ve YÖS Denemesi

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan BİGEP projesi, uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki eğitim imkanlarından yararlanmalarını teşvik etmektedir. Bu kapsamda, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak biz de yabancı uyruklu öğrencilerimize YÖS denemesi fırsatı sunarak onların Türkiye'deki üniversitelerde eğitim almalarına destek olmayı hedeflemekteyiz.

Yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türkiye'deki eğitim yolculuklarını başlatmalarına yardımcı olmak için BİGEP projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz YÖS Denemesi'ne katılan tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yönetimi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)