Bigep Etkinliği

Okulumuzda BİGEP Projesi kapsamında yaptığımız "Vız Vız Arı" Etkinliği

Vız Vız Arı kitabı etkileşimli bir şekilde sınıfta Öğretmen tarafından okundu. Öğrencilerden bir kısmına kitap ödünç verilerek aileleri tarafından çocuklara okumaları sağlanmıştır. Öğrenciler öğretmenleri ve aileleri tarafından  okunan kitabı görsellerine bakarak sınıfta arkadaşlarına anlatmıştır. Bu etkinlik çocukların iletişim becerileri  ve özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlamıştır. Öğrencilerin kitaplara olan ilgi ve merakının da artması sağlanmıştır.

 Öğrencilere sınıf içinde arı şeklinde yüz boyaması yapılmıştır ve öğrenciler Arı vız vız şarkısı ile sınıfta arılar canlandırılarak drama etkinliği yapılmıştır. Öğrencilere arıların ekolojik sistemdeki önemini anlatmak için sınıfta kısa bir belgesel / video izlenmiştir. Arılar hakkında izlenen video ile ilgili kısa konuşmalar yapılmıştır ve öğrenciler fikirlerini dile getirmiştir.

Öğretmen tarafından  “Uçmak için kanatlarım yok ama sözcüklerim var “ sloganı kullanılarak afiş tasarlanmıştır.

Çocuklara arıların yaşamı ve arı kavramının saflık ve temizlikle ilgili anlamı hakkında da  bilgiler verilmiştir ve ardından çocukların arı kovanlarını  hayal etmeleri ve tasarlamaları istenmiştir. Çocuklar okulda hayalini kurdukları arı kovanını plastik- Karton gibi artık malzemeleri kullanarak ebeveynlerinin yardımı ile kendilerine özgü arı kovanının maketini hazırlayıp sunmuşlardır. Öğretmen her bir öğrencinin farklı atık malzeme ile oluşturduğu maketleri sınıfta sergilemiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Siverek Karakoyun İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)