Beyaz Ölüme Direnen Kar Çiçekleri

Kar çiçekleri!..

Kim büyüttü sizleri?

Kim eriştirdi başınızı göğe?

Kim korudu?

Kim baktı size?

Nasıl da basmış bağrına yılmadan, usanmadan Sarıkamış sizi.

Bundan tam 104 yıl önce tüm dünya Türk’ün vatanı uğruna neler yapabileceğine bir kez daha şahit olmuştur.

1.Dünya Savaşı içerisinde birçok cephede savaşan Osmanlı Devleti doğuda da Kafkas Cephesi’nde Ruslara karşı mücadele etmiştir. Bu cephe içerisindeki Sarıkamış Harekâtı ayrı bir yere sahiptir.

Tarihi Şan ve şerefle dolu Türk Milleti 22 Aralık 1914’te başlayan ve 5 Ocak 1915’e kadar devam eden Sarıkamış Harekâtında 90. Bin şehit verdi.

Bu 90 bin kahraman vatanımızın en doğusunda serhat şehrimiz Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ölümsüzleşerek sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen Mehmetçiğin düşmandan çok ağır kış şartlarına karşı verdiği mücadelenin adıdır Sarıkamış… 

Bir metreye ulaşan kar, eksi 30-40 dereceye ulaşan soğuk ve 2000 metre rakımda vatanı uğrunda ölmüme koşan Mehmetçiğin Kardelen çiçeği olduğu yerdir Sarıkamış...

Sarıkamış Şehitlerimizi anmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe her yıl olduğu gibi bu yıl da katıldık. Okul Müdürümüz Sait GÜREK, Öğretmenlerimiz ve 50 öğrenci ile 6 Ocak 2019 Pazar günü Allahuekber dağlarındaydık. Amacımız 104. Sene önce ecdadımızın yaşadıklarını bir nebze de olsa içimizde hissetmek ve onları unutmadığımızı göstermekti.

         Anma yürüyüşüne katılmak için okulumuzdan çok büyük ilgi oldu. Ancak sınırlı sayıdaki şanslı öğrencilerimiz katılabildiler. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Beyaz Ölüme Direnen Kar Çiçekleri! Varlığımızı size borçlu olduğumuzu biliyoruz. Size söz veriyoruz ki, uğrunda seve seve can verdiğiniz bu kutsal vatan toprakları üzerinde ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandıracağız.

 Ruhunuz Şad Olsun...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)