Best Buddies Projesi Eşleştirme Töreni

Dünyada 52 ülkede 800.000’in üzerinde gönüllüsü olan Best Buddies projesi, İstanbul´dan sonra ilk defa Edirne 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 2013- 2014 Eğitim- Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlandı.

2014 yılında projeyi başarı ile tamamlayan okul, 25. Yılını kutlayan Best Buddies’in ABD’deki merkezi tarafından, projeyi uygulayan en iyi yabancı okul ödülünü, Güney Kore ile paylaştı. Ödül Anthony Kennedy Shriver tarafından Best BuddiesTurkey’e ABD de 25. Best Buddies Liderlik Konferansında takdim edildi. Küresel anlamda ilk defa böyle bir ödülü kazanan Best BuddiesTurkey´e şükranlarını sunan Anthony Kennedy Shriver, Best Buddies projesinin Türkiye´de başarıyla uygulandığını ve Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinin inovasyon ve sosyal değişim konusunda önemli bir başarıya imza attığı belirtti.

Best Buddies, zihinsel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olmayan bireylerle karşılıklı ve eşit koşullarda arkadaşlık bağları kurmasını hedefliyor. Kurucusu, ABD Başkanlarından John F. Kennedy’nin yeğeni Anthony Kennedy Shriver, projeyi ABD Georgetown Üniversite’sinde 1989 yılında başlatmış. Best Buddies Türkiye´de, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) gözetiminde ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) çatısında 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor. Projeye başvurmak için www.bestbuddiesturkey.org sitesini ziyaret ederek başvuru formu talebinde bulunabiliyorsunuz.Tüm gönüllülerle yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda eşleştirmeler yapılıyor. Şu an kurumun gönüllü listesinde kayıtlı yaklaşık 1.000 kişi bulunuyor.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez 80 Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)