´´beslenmenin Önemi ve Obezite´´ Konulu Seminer

Okulumuz Öğrenci velilerine yönelik okulumuzda Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Beslenmenin Önemi ve Obezite konulu seminer 06.03.2015 tarihinde verildi.

       

Sapanca Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Nebiye Ertan Velilerine yönelik Sağlıklı Beslenme konulu seminer verildi. Seminer veliler tarafından ilgiyle takip edildi. Semineri veren eğitimciler Nilay BOZ ; velilere yönelik verilen bu seminerin önemini “ Nüfusumuzun yaklaşık beşte birini 15 milyon öğrenci oluşturmaktadır. Öğrencilerin okul başarısı yanında, büyüme ve gelişmeleri ile sağlıklı beslenmeleri de çok önemli bir husustur. Okul çağı döneminde, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekir.

Yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur.

Aileler çocuklarının yalnızca okul başarılarıyla değil, onların büyüme ve gelişmelerini izleme ve sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleriyle de yakından ilgilenmeli ve kendi beslenme alışkanlıkları ile örnek olmalıdırlar.

 

Öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi ve beslenme davranışları ile örnek olma konusunda, velilerin yanı sıra, öğretmenlere de önemli sorumluluklar düşmektedir. “ sözleriyle özetlediler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Sapanca Nebiye Ertan İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)