Beslenme Dostu Okul Projemiz Başlamıştır.

BESLENME DOSTU OKUL EKİM AYI ÇALIŞMALARIMIZ:

1-Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kurulması

2-Beslenme Dostu Okul Yıllık Planının hazırlanması

3-15 Ekim "Dünya El Yıkama Günü" nedeniyle Okul tuvaletlerinde ve sınıflarda çocukların görebilecekleri yerlere "Doğru El Yıkama Teknikleri"ni gösteren şemaların yenilenmesi.

4-15 Ekim "Dünya El Yıkama Günü" kapsamında "El Hijyeni" Konulu Beslenme Dostu Bilgilendirme Panosunun oluşturulması.

5-16 Ekim "Dünya Gıda Günü" kapsamında " Gıda Günü " haftasının kutlanması.

6-Öğrencilerimizin tablet, pc, internet, telefon vb. bağımlılık yaratan sanal oyunlar yerine, okulda açılacak olan egzersiz çalışmaları ile yıl boyunca öğrendiklerini uygulama imkanı bulabilecekleri, arkadaşları ile paylaşabilecekleri,  yeteneklerini geliştirici resim kurslarına yönlendirilmesinin sağlanması.

6-Okulumuzda hareketli yaşamı teşvik için  "SPOR GÜNÜ" çalışmalarının yapılması ve sınıflar arası atletizm yarışmasının düzenlenmesi

7-Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam ve Temizlik konularında Sağlık Bakanlığı'nın ve Yeşilay'ın hazırlamış olduğu eğitici film, çizgi film ve şarkıların CD halinde okul öğretmenlerine dağıtılarak sınıflarda okul öğrencilerine izletilmesinin sağlanması.

7-Sınıf Rehber öğretmenleri tarafından öğrencilere yönelik olarak hazırlanan "Haftalık Ders Çalışma Programı"nda, dengeli beslenme, hareketli yaşam ve kişisel hijyen konularını içeren zaman dilimlerinin ayrılması.

8-Ekim Ayı çalışmalarının değerlendirilerek raporlaştırılması.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Yapraklı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)