Beslenme Dostu Okul Ocak Ayı Faaliyetlerimiz

BESLENME DOSTU OKUL OCAK AYI FAALİYETLERİMİZ;

1-Sağlıklı sebzeleri çimlendiriyoruz etkinliğinin yapılarak, öğrencilerin yedikleri sebze ve tahılların nasıl yetiştiğini bizzat görmelerinin sağlanması.

2-Dengeli Beslenme ve kahvaltının önemi konusunda öğrencilere bilgi verilmesi.

 

3-Okulumuz öğretmenleri tarafından ,  sağlıklı yaşam tarzını ve düzenli fiziksel aktivite yapmayı  teşvik edecek şekilde model olmak amacıyla,teneffüslerde  eğitsel oyunların

  düzenlenmesi.

4-Tüm sınıflarda fiziksel aktivitenin öğrenciler için yararının benimsetilmesinden sonra sabah egzersizlerinin müzik eşliğinde yapılması.

5-Öğrencilere T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın güvenilir gıda konusunda oluşturduğu ALO 174 GIDA HATTI ve www.alo174.gov.tr/ internet sitesinin tanıtımının yapılması.

6-Sınıflarda Kişisel hijyeni sağlama konusunda tırnak kontrollerinin yapılarak el hijyenin sağlanmasına katkı sağlanması.

7-Öğrencilerin bakliyat ürünlerini tanıması amacıyla kardan adam çalışmasının yapılması.

8-Fast Food'un zararlarının sınıflarda anlatılmasından sonra, Bireyin sağlığı açısından Sağlıklı ve Sağlıksız Besinlerin öğrenciler tarafından tanınması için resim kolajı ödevinin verilmesi.

9-Anasınıfı şubelerinde Sağlıklı Beslenme konusunda abur cubur yerine meyvelerin önemine dikkati çekmek ve çocukların meyvelere karşı önyargısını kırmak için, sınıf içi oyunların düzenlenmesi.

10-1-7 Ocak "Verem Savaş Haftası" kapsamında okulumuz 4.Sınıf öğrencilerine Verem Savaş Dispanseri Doktoru tarafından Verem hastalığı hakkında bilgi verilmesi.

11-Sağlıklı yaşam tarzını ve sağlıklı beslenmeyi teşvik edecek şekilde model olmak amacıyla, öğretmenler tarafından öğlen yemeğinde Sağlıklı Besleniyoruz sloganıyla yemek organizasyonunun düzenlenmesi.

12-Beslenme dostu bilgilendirme panosunun güncellenmesi.(Sebze ve meyveleri tanıyoruz)

13-Ocak Ayı çalışmalarının değerlendirilerek raporlaştırılması.

14-Okul genelinde "Sağlıklı Besleniyorum, Sağlıklı Büyüyorum" konulu resim ve şiir yarışmasının düzenlenerek, yarışma şartnamesinin öğrencilere duyurulması.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Yapraklı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)