Beslenme Dostu Okul Kasım Ayı Çalışmalarımız

KASIM AYI ÇALIŞMALARIMIZ

1-18-24 Kasım "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" nda Toplum Sağlığı Merkezi aracılığıyla ulaşılacak olan diş fırçası ve diş macunu setlerinin öğrencilere dağıtılarak doğru diş fırçalama tekniklerinin diş hekimi tarafından sınıflarda gösterilmesi.

2-18-24 Kasım "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu Beslenme Dostu Bilgilendirme Panosunun güncellenmesi.

3-14 Kasım Diyabet Haftası Kutlanması ve beslenme dostu bilgilendirme panosunun güncellenmesi.

4-Okulumuz öğrencilerine "Snellen Göz Tarama Testi" için Aile Hekimlerine yönlendirme yapılması

5-Okulun internet sayfasında "Beslenme Köşesi"nin oluşturulması ve sürekli güncellenmesi.

6-Beslenme Dostu Okul Projesi için sınıf öğrenci temsilcilerinin seçilmesi. Rozet dağıtılması.

7-Haftanın iki gününün meyve günü, bir gününün de kuruyemiş günü olarak belirlenmesi.

8-Öğrenci, okul çalışanları ve velilere yönelik sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı destekleyen mesajlar içeren poster, afiş, broşürler vb. materyallerin okul içi uygun yerlerde sergilenmesi.

9-Bütün sınıflarda öğrencilerin boy uzunluğu ve vücut ağırlığı ölçümlerinin taşınabilir dijital/elektronik tartı ve ayakta boy ölçer ile öğretmenlerce yapılıp, sonuçların kaydedilmesi ve BKİ hesaplamalarının yapılarak öğrenci ve veliler ile paylaşılması.

10-Anasınıfı şubelerinde yapılacak olan etkinliklerde meyve ve sebzelerin kullanılarak öğrencilerin meyve sebze tüketmeye teşvik edilmesi.

11-24 Kasım Çocuk Hakları" gününde tüm sınıflarda sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerin hakları konusunda bilgilendirilmesi.

12-Sınıf Öğretmenleri tarafından yapılan Veli Toplantılarında Beslenme Dostu Okul Projesinin ayrı bir gündem maddesi olarak alınarak, bu konuda yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında velilere bilgi verilmesi.

13-Okul genelinde öğrencilerimizi ara öğüne teşvik ederek, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan örnek beslenme programının sınıflara dağıtılması ve ara öğünlerde uygulanması.

14-Beden Eğitimi ve Oyun dersinde oynanmak üzere, Geleneksel Çocuk Oyunlarının kurallarının çocuklara öğretilerek oynatılması.

15-Okulda öğrencilerin oyun ve fiziki etkinlikler derslerinde kullanacakları spor malzemelerinin temin edilmesi

16-Dünya diyabet günü nedeniyle Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu CD içeriğinin tüm sınıflarda izletilmesi ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili farkındalık oluşturmak için okul panosu hazırlanması.

17-Okulda hareketli yaşamı destekleyecek, çocukların yaşlarına uygun fiziksel aktiviteleri yapabileceği futbol  takımlarının kurularak, antrenmanların yapılması, maçların düzenlenmesi.

18-Okulun internet sayfasında beslenme köşesinin güncellenmesi.

19-Sağlıklı Beslenme için süt ve süt ürünlerinin yararları konusunda öğrencilerin dikkatini çekmek ve bilgilenmelerini sağlamak için Ev Yoğurdu etkinliğinin düzenlenmesi.

20-Kasım Ayı çalışmalarının değerlendirilerek raporlaştırılması.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Yapraklı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)