Batman / Merkez Batman Fen Lisesi

Telefon:04882211676--04882211676 Adres:İrmi Mahallesi Batı Raman Sokağı NO 35A Merkez / BATMAN Web Sitesi:https://batmanfenlisesi.meb.k12.tr Batman Okulları, Batman Merkez Okulları, Batman Fen Liseleri, Batman Merkez Fen Liseleri, Fen Lisesi Haberleri, Batman Fen Lisesi Haberleri, Batman Merkez Fen Lisesi Haberleri
Kaynak:https://batmanfenlisesi.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonEğitim vizyonunu sadece kültürel değerleri, bireye kazandırma süreci olarak değil; öğrencilerine yetenek, olumlu tutum ve estetik duyarlılık kazandırma olarak tanımlayan bir okuluz.
Sağladığımız eğitsel yaşantılarla akademik bilgilerin yanı sıra öğrencilerin ilgi alanlarının ve becerilerinin gelişebileceği bir dizi fırsatları da sunmaktayız.
Okulumuz, eğitim ve öğretime Belde Mahallesi’nde 2001 yılında başladı.2015 yılında ise şimdiki yeri Batı Raman Kampüsüne taşındı.
Şehrin gürültüsünden uzak Petrolün kalbi konumunda olan Batı Raman´ın eteklerinde bulunan okulumuz 36 dönümlük bir yerleşkeye sahip olup kampüsümüzde bir eğitim binası, lojman, kapalı spor salonu, halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, amfi tiyatro bulunmaktadır. Eğitim binamızda ise konferans salonu, bilgisayar laboratuvarı, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, zengin kitap sayısı ile Z kütüphane ve satranç odası yer almaktadır.
16 derslikli okulumuzda, 288 erkek, 251 kız olmak üzere toplamda 539 öğrencimiz öğrenim görmekte; alanlarında çok başarılı 32 öğretmen, 2 memur, bir teknisyen, bir hemşire, 3 güvenlik personeli 1 aşçı ve 4 yardımcı hizmetli görev yapmaktadır.
Batmanlı tüm ilköğretim öğrencilerinin hayali olan okulumuz bünyesinde çalışan tüm personelimizin hayali ise ; Türkiye’nin petrol incisi güzel ilimiz, Batman’ımızı Türkiye sıralamasında ilk 45 arasında görmektir.
Batman Fen Lisesi, ilimizde en yüksek LGS sıralamasıyla öğrenci alan okuldur. Türkiye ortalamasına göre yüzde 2,5 diliminde olan ilimizin ilk 120 öğrencisi okulumuzu tercih etmektedir. Çevre illerdeki öğrencilerin de gözdesi olan okulumuz, il ve ülke genelinde üstün başarılarla her sene, birçok öğrenciyi güzide üniversitelere yerleştirmektedir.
Başta TUBİTAK olmak üzere birçok akademik alanda başarı sağlayan öğrencilerimiz, sadece bu alanlarda değil sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda da birçok büyük başarıya imza atmaktadırlar.
2018 yılında yılın öğretmeni seçilen okul müdürümüz İsmet ÜRÜT, 2019 yılında okulumuza müdür olarak atanmıştır. Yardımcılığını ise yine çok değerli idareci arkadaşlarımız; Hüseyin EREN ve Rıdvan DEMİRTAŞ yapmaktadırlar.
Modern eğitim anlayışı ile birtakım projeleri, okulumuzda hayata geçirdik. Bunlar:
Öğrenci Anketi Projesi’yle her yıl, eğitim-öğretim yılı başlangıcında, okulumuzda çalışan tüm personelin değerlendirildiği bir anket düzenliyoruz. Öğrenci merkezli bu bakış açımızla öğrencilerimizin sorunlarına çözüm olmak veya bu sorunları minimize etmeyi hedeflemekteyiz.


Okulumuzda, bu yıl ilk kez hayata geçirdiğimiz "Öğrenci Koçluğu Projesi’yle, öğrencilerimiz kendine koçluk hizmeti verecek öğretmeni seçebilmekte, bu şekilde sadece eğitim babında değil hayata dair karşılaşacağı birçok soruna dair koçluk sistemsizden destek alabilmektedir. İlimizdeki tüm okullara örnek olacak bu proje ile "Ben ailemden ve çevremden bağımsız olarak ne istiyorum, neyi yaparsam mutlu olurum, hangi yeteneklere sahibim, isteğime ulaşmak için nasıl bir yol haritası çizmeliyim? Tarzında sorulara, öğrencilerimize kendi içsel kaynaklarıyla cevaplar buldurup onlara bu yeteneklerini fark ettirmek, onları hedefine ulaştırma noktasında, kaynakları, daha etkili ve verimli kullanmaları ve öğretmenlerimizin bir nevi öğrencilerimize yol arkadaşlığı yapması hedeflenmektedir.
Sınıf Bazlı Veli Toplantısı Projesi sonucunda sadece o sınıfa ait veliler, sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmenleri ve okul müdürünün katılımı ile sınıf odaklı sorunların detaylı görüşüldüğü veli toplantıları yapılmaktadır.
Her hafta, Ödülü Soru Yarışması Projesi sonucunda tüm öğrencilere, aynı anda sorulan soruya en hızlı ve doğru cevabı veren öğrencimiz ödüllendirilmektedir.
Okul Temsilci Toplantısı Projesi ile her haftanın ilk günü, öğrencilerin tercihiyle seçilen okul temsilcisi öğrencimiz ve okul müdürümüz arasında bir toplantı gerçekleşmektedir.
Üniversite Gezisi Projesi" ile 11. Sınıf öğrencilerimiz, başta İstanbul olmak üzere ülkemizin en başarılı üniversitelerini ziyaret ederek bir sonraki yıl tercih edecekleri üniversiteleri, yerinde görme fırsatı yakalamaktadırlar.
Okul Kurs Merkezi Projesi ile bu yıl Batman’da bir ilki gerçekleştirerek şehir merkezinde bulunan halk eğitim merkezinde, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere kurs açıp öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu ders takviyesini, kendi okul disiplinimizle yapmayı hedefliyoruz.
Hobi bahçesi projesi ile öğrencilerimizin çevreye duyarlığını artırmayı, okulumuzun yerleşkesinde, her sınıfa bir hobi bahçesi projesini bu yıl hayata geçirmeyi planlıyoruz.
Batman Fen Lisesi olarak akademik başarının yanı sıra okul içinde ve okul dışında öğrencilerimizde özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya; öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik projelerimize bunun yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da öğrencilerimizin başarısını artıracak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.

HAYDİ GENÇLER ; EN İYİ OLMAK İÇİN EN İYİLERİN LİSESİ BATMAN FEN LİSESİNE SİZİ DE BEKLİYORUZ./////////

İsmet ÜRÜT
Okul Müdürü
MisyonBatman Fen Lisesi olarak akademik başarının yanı sıra okul içinde ve okul dışında öğrencilerimizde özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya; öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik projelerimize bunun yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da öğrencilerimizin başarısını artıracak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.
Telefon04882211676--04882211676
Faks(488) 221 1676
Adresİrmi Mahallesi Batı Raman Sokağı NO 35A Merkez / BATMAN
İnternet Sitesihttps://batmanfenlisesi.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim Yeriİrmi Mahallesi Batı Raman Sokağı No 35/A Merkez/Batman
Ulaşımİl Merkezine 14 km uzaklıktadır.Yeşil başlıklı şehir-içi araçlarla sağlanmaktadır.
Merkezden Uzaklıkİl Merkezine 14 km uzaklıktadır.
Ders Saatleri08:00-15:25
Yabancı DilİNGİLİZCE-ALMANCA
Isınma TürüKömür
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
  • Öğretmen Sayısı36
  • Öğrenci Sayısı502
  • Derslik Sayısı18
  • Kütüphane Sayısı2
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
Kaynak:https://batmanfenlisesi.meb.k12.tr/72/01/868634/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)