Başköy De Sertifika Heyecanı

      Kepez Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Başköy İlkokulu bahçesinde organize edilen süt sığırı yetiştiriciliği Sertifika Törenine Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa ÖZEN, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Serbülent ÜNAL, Kepez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr. Bilge GÖZEN, Kepez Jandarma Komutanı Ali ARLI, Kepez-Döşemealtı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Evrim Tuğçe Türkay, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ethem ÇARKCI, Kepez Mal Müdürü Fikriye SER , Kepez İlçe Sağlık Müdürü Saniye GÜLATAN ile çok sayıda üretici katıldı. Törende ilk olarak konuşan Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi İbrahim Ethem ÇARKCI Kepez ilçesinin Antalya´nın en büyük Merkez İlçesi olmasının yanında tarımsal potansiyel anlamında da Antalya ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirtti ve halk eğitimlerin ülke ekonomisi ve kalifiye işgücü oluşturmada önemli bir etken olduğuna değindi.Bu yıl ilçe taım müdürlüğü ile 22 kurs açıldığını yaklaşık 600 kursiyere ulaşıldığını belirterek kurumlarımızla uyum içinde vatandaşlarımızın taleplerine göre işbirliğinde kurslar açarak onların daha verimli olmalarını sağlıyoruz dedi.

     Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen " 2016 yılında 172 tane eğitim programı dahilinde 2900 çiftçimize eğitim verdik. 2017 yılında şimdiye kadar 51 program dahilinde 1200 çiftçimize eğitim verdik. Amacımız teorik bilgiyi çiftçimizle buluşturarak pratiğe dökmek istiyoruz. Zaman içerisinde bu eğitimlerin meyvesini toplamaya başladığımızı söylemek istiyorum" dedi. 

     Özen şöyle devam etti "İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimize hizmet etmek için varız onlar var ise biz varız" dedi. Tarımın ilerlemesi noktasında tarım paydaşlarına da ciddi sorumlulukların düştüğünü belirten Özen "Başköy Mahallemizde Süt sığırı yetiştiriciliği sertifikası almaya hak kazanan 142 tane üreticimiz var. Başköy´ün süt potansiyeli olduğunu görüyorum, bu durumda Süt Üreticileri Birliğine Ve Ziraat Odası’na Başköy´ün sütünü daha ileriye taşıması noktasında çalışacaklarına inanıyorum "dedi. Özen, böyle güzel bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Kepez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederek sözlerine son verdi.

 

   Kepez Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursunda başarılı olan 142 kursiyere sertifikaları İl Müdürü Özen ve Kurum amirleri tarafından törenle takdim edildi. Tören bitiminde katılımcılara ve öğrencilere pide ayran ikramı yapıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Kepez Kepez Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)