Barista Atölyemiz Açıldı.

Okulumuzun AB Erasmus+ KA1 Projesi kapsamında hazırladığı ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nın IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında desteklenen Barista (Sıcak içeceklerin hazırlanışı, sunumu ve servisi) Eğitimi Projesi için  hazırlanan eğitim ve uygulama atölyemiz düzenlenen törenle açıldı.

Okulumuzun AB Erasmus+ KA1 Projesi kapsamında finanse edilen Barista (Sıcak içeceklerin hazırlanışı, sunumu ve servisi) Eğitimi Projesi kapsamında hazırlanan eğitim ve uygulama atölyemiz düzlenen törenle açıldı.  

Okulumuz Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Ekibi'nin 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunmuş olduğu proje teklifi Erasmus+ yedek listesine girdi ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nın IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. 

2014 Yılında başlayan "Otelcilik ve Turizm Eğitiminde Sıcak İçecek Hazırlama, Sunum ve Servisinde Yenilikçi Bir Yaklaşım: Barista" adlı proje Türkiye Ulusal Ajansı, ÇSGB ve IPA IKG PRO aracılığı ile hayata geçirildi.

Ön hazırlıkları 2014 yılında tamamlanan proje kapsamında 26 Nisan - 02 Mayıs 2015 tarihleri arasında Londra'da bu eğitimi veren LeSoCo College adlı kurumda eğitime katılan öğretmenlerimiz Barista eğitimini tamamlayarak eğiticilik sertifikası almaya hak kazandılar.

Barista eğitimini okulumuz bünyesinde öğrencilerimize ve kursiyerlerimize verebilmek için okul bünyesinde açılan Barista kafe adlı eğitim atölyesinin açılışında konuşan Okul Müdürümüz Mehmet Nezir Keskin; okul öğretmenlerinin İngiltere'de aldığı bu eğitimi öğrencilere uygulamalı olarak vereceğini belirterek, önümüzdeki süreçte Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezinde açılması planlanan kurslarla bu eğitimi halkımıza da vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Barısta adlı eğitimi okul müfredatına uygun şekilde hazırlanan Sıcak İçecek Hazırlama, Sunum ve Servisi Sınıfında cimbali makinasının kullanımı ve sıcak içecek menülerinin çıkarılmasının uygulamalı olarak devam edeceğini belirten müdürümüzün konuşmasının ardından, açılış için gelen konuklara projenin tanıtımı yapıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın Didim Zeynep - Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://zeynepmehmetdonmezotml.meb.k12.tr/icerikler/barista-atolyemiz-acildi_2294657.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)