Balkan Gezimiz

3 idareci 5 öğretmen 80 öğrenci ile Balkanlar'a yola çıktık.Gezimizin 1.günü Bulgaristan Sofya St.Nedelya ve Rotanda Kilisesi, Aleksander Nevski Kadetrali'ni Sofya Üniversitesini, Atatürk'ün yeniçeri elbisesiyle katıldığı ünlü balonun olduğu ordu evini gördük.Gezimiz aksam Üsküp'e geçerek sonlandı.

Makedonya Meydanı'nda Büyük İskender, Justinyanus, Kral Philip ve Kraliçe Olympia heykelleri gördük.Ardından Üsküp Kalesi, Mustafa Paşa ve Murad Paşa Cami, Kapanhan ve Davutpaşa Hamamı'nı gezdik.Makedonları ve göçmen Türkleri ayıran tarihi taş köprüden geçtik .En son iki kız kardeşin çeyiz paralarıyla yaptırdığı Alaca Camii'ni ziyaret ettik.

3. Günümüzde de eğlenmeye, gezip görmeye devam ettik.Sabah Ohrid'de kaldığımız muhteşem otelden ayrıldıktan sonra Ohrid Gölü'nün doğduğu yer olan St.Naum Manastırı'nı gezip içindeki kaynak suyunda sandal gezintisi yaptık.Ardından Ohrid merkezde yaptığımız gezintinin ardından bölgenin yöresel yemeklerinden yedik ve Atatürk'ün okuduğu manastırdaki askeri idadiyi görmeye gittik.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Pendik Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)