Bakiler Köyü'nde Arıcılık Kursu Devam Ediyor

Gökçebey Bakiler Köyü Bekirbaşoğlu mahallesinde açtığımız Arıcılık Kursu vatandaşların ilgi ve merakıyla devam ediyor. Kurs suresi toplamda 84 saat olup 12 saat iş sağlığı ve güvenliği eğitimi , kalan 72 saatlik sürenin 18 saati arıcılık için hazırlık, 54 saati ise arı bakımı konularını kapsamaktadır. Veteriner Teknikeri Ceren Hatıl'ın eğiticiliğini yaptığı kursun sonuna yaklaşıldı. Mahallenin Cami İmamı Mücahit Tunçtürk ve Köy Muhtarı Ramazan Ustaoğlu'nun mahalle halkını kurslara teşvik etmesiyle başlayan süreç köy yaşamında önemli olan kursların açılmasını sağladı. Önce 124 saatlik Sebze Yetiştiriciliği kursu,ardından 84 saatlik Arıcılık Kursuna katılan vatandaşlarımız hayvan yetiştiriciliğini daha verimli yapabilmek amacıyla 48 saat süreli Besi Sığırı Yetiştiriciliği Kursuna da devam ediyorlar. 

KURSLARIMIZA KATILAN VATANDAŞLAR TARIMSAL DESTEKLERDEN FAYDALANMAK İSTİYORLAR Tarım ve hayvancılık alanında kurslara katılan vatandaşlarımız öğrendikleri bilgi ve tecrübe ile üretime başlıyorlar. Daha önce Bakiler Köyünde açtığımız Sebze Yetiştiriciliği kursuna katılan vatandaşlarımızın altı dönüm bahçede açık ve kapalı alanda sebze yetiştirme ile ilgili seracılık girişimlerini duyurmuştuk. Sera tesisi ve diğer tarımsal mekanizasyon için şu günlerde Ziraat Bankası üzerinden yapılan tarımsal destek için başvuru yapan girişimci vatandaşlarımızın tarımsal üretim konusunda öncülük yapacaklarını umut ediyoruz. Arıcılık ve Hayvan Yetiştiriciliği kurslarımızın ardından tarımsal üretim girişimlerinin olmasını bekliyoruz.

KURSİYERLERİMİZİ GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA EĞİTECEĞİZ

Bakiler Köyünde iki yıl içinde ; Trabzon Hurması Yetiştiriciliği , Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı,Sebze Yetiştiriciliği (2 kurs), Arıcılık ve Besi Sığırı Yetiştiriciliği olmak üzere altı kurs açılarak yaklaşık 75 vatandaşımıza tarım ve hayvancılık alanında eğitim verilerek meslek öğretilmiştir. Tarımsal üretimin günümüz iktisadi ve bilimsel anlayış ve kuralları ile yapılması gerekmektedir. Bu faaliyetlerin girişimcilik alanında eğitim almadan verimli yapılması mümkün değildir. Bunun için önümüzdeki günlerde 32 saat süreli GİRİŞİMCİLİK Kursunu Bakiler Köyümüzde açıyoruz. Hayırlı olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Gökçebey Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)