Bağımlıkla Mücadele Eğitimleri

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 18.01.2023 tarih ve 68692722 sayılı yazısı gereki tüm resmi ve özel okullarda öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirilecek Bağımlılıkla Mücadele çalışmaları 24 Şubat 2023 tarihine kadar tamamlanmış olacaktır.

Sınıf Rehber Öğretmenleri öğrenciler ile yapılacak çalışmaları en geç 24 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) internet sayfası olan https://tbm.org.tr/ adresine girip kademelerine uygun olan içeriklerden yararlanarak gerçekleştireceklerdir. Bu çalışmaların verilerini okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları e-rehberlik sistemine işleyecektir.

 Rehber öğretmen/psikolojik danışman olmayan okullarda sınıf rehber öğretmenleri çalışmalara katılan öğrenci sayılarını aşağıdaki linkte yer alan forma işleyeceklerdir. 

Çalışmalarda Yeşilay'ın her kademeye göre farklılaştırılmış Türkiye Bağımlılıkla Mücadele(TBM) eğitim materyalleri kullanılacaktır. 

Okulöncesi kademesinde:

https://anaokul.tbm.org.tr/ likinden sağlıklı yaşam ve teknoloji bağımlılığını önlemeye yönelik olarak hazırlanan Yeşilcan ve Arkadaşlarının Hikayeleri, Yeşilcan'ın Maceraları kısa videolar akıllı tahta veya projeksiyon araçları ile öğrencilere izlettirilmelidir. Hikayeler öğrencilere öğretmen tarafından okunmalıdır. Sayfadaki sokak oyunlarından en az biri sınıfta ya da bahçede oynanmalıdır.

İlkokul Kademesinde:

https://ilkokul.tbm.org.tr/ linkinden Sağlıklı Yaşam, Teknoloji Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı sayfaları kullanılmalıdır. Sayfalardaki sunuyu veya kitabı indirerek akıllı tahta ya da projeksiyon araçlarından yararlanarak öğrencilere sunum gerçekleştirilmelidir. Sunu yada kitap içindeki etkinlikleri öğrencilerle yapmaya çalışalmalı, yaklaşık 2'şer dakikalık videoları öğrencilere mutlaka izlettirilmelidir.

 Ortaokul Kademesinde:

https://ortaokul.tbm.org.tr/ linkinden Sağlıklı Yaşam, Teknoloji Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı sayfaları kullanılmalıdır. Sayfalardaki sunuyu veya kitabı indirerek akıllı tahta ya da projeksiyon araçlarından yararlanarak öğrencilere sunum gerçekleştirilmelidir. Sunu yada kitap içindeki etkinlikleri öğrencilerle yapmaya çalışalmalı, yaklaşık 2'şer dakikalık videoları öğrencilere mutlaka izlettirilmelidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)