Ayten Uzel ve Çevreci Öğrencileri Atık Yağ Biriktirdi Meslek Liseli Abileri Ablaları Dönüştürdü.

Ayten UZEL öğretmenimizin hayata geçirdiği Eko Okul, Sıfır Atık, Minik Tema Projeleri,  Öğrencileriyle birlikte 9 haftadır yürütükleri "Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak"  Sıfır Atık Projesi, İlginç Perşembeler eTwinning Projesi ile küçük yaşlarda doğayı korumayı öğrendiler.

İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman EKİCİ, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet ÇİMEN,  Hasan-Veli Üğür Anaokulu öğrencilerinin projeleri kapsamında topladıkları atık yağların Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kimya Bölümü Laboratuvarında sabuna dönüşüm serüvenine ortak oldu.

Okul öncesi miniklerine, atık yağları çevreye atmayıp, doğanın kirlenmesini önlediğiniz gibi yararlı bir maddeye dönüşmesini sağladığınız için hepinizi kocaman tebrik ediyorum diyerek sözlerine başlayan Müdür Ekici "Değerli çocuklarım siz bugün o kadar değerli bir şey yaptınız ki hepiniz bugün en büyük çevreci oldunuz.

Sıfır atık projenizle; atık hiçbir mazlemenin doğaya ve çevreye bırakılmaması bilincini nesillere aşılıyoruz. Böylelikle hem israfı önlerken hem de doğal kaynakları tüketmemiş oluyoruz. Atıkları ekonomiye geri kazandırırken, onlardan farklı enerjiler üretmiş oluyoruz. Temiz bir çevrede yaşayacağımız içinde hayat kalitemiz yükseliyor.

9 hafta boyunca öğrencilerine geri dönüşümün önemini yaparak ve yaşayarak öğreten Ayten UZEL öğretmenimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Pamukkale Hasan - Veli Üğür Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)