Avrupa Yetişkin Öğrenimi Gündemi - 6 Projesi Kapanış Konferansı

Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında yürütülen Avrupa Yetiskin Ögrenimi Gündemi-6 Projesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından  Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) ortaklığıyla  01 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürütülmektedir.

Proje’nin amacı; erisilmesi güç grupta yer alan (45-65 yas arası) yetiskinler basta olmak üzere tüm yetişkinlere esnek ögrenme fırsatları sunarak dijital becerilerini gelistirmektir. Avrupa Yetiskin Ögrenimi Gündemi-6 Projesi faaliyetleri kapsamında proje hedef grubu olan 45-65 yas arası yetiskinler basta olmak üzere tüm yetiskinlerin dijital becerilerini ve yeterliliklerini gelistirmeye yönelik uzaktan ögrenme kurs programının tanıtımı, halk egitimi merkezi personelinin; hayat boyu ögrenme için rehberlik, yetişkinlerle iletisim, nesnelerin interneti ve yenilikçi teknolojiler ile ilgili bilgilendirilme ve yaygınlaştırma faaliyetleri gerçeklestirilmek amacıyla proje egitim toplantıları düzenlenmesi proje faaliyetlerine katkı sağlamıştır.

Avrupa Yetiskin Ögrenimi Gündemi-6 Projesi İstanbul Bölge bilgilendirme toplantısının ilk günü açılış konuşmalarının yapılmasıyla başladıktan sonra projenin tanıtım sunumu ve proje çalışmaları kapsamında uzaktan eğitim modüllerinin sunumları yapılmıştır. İkinci günde Yetişkin eğitimi personelinin karma öğrenme, ters yüz öğrenme, nesnelerin interneti ve yenilikçi teknolojiler ile ilgili bilgilendirilmesi yapıldı. “Hayat Boyu Öğrenme,2020 Avrupa Beceri Gündemi” konulu panelde Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) Müdürü Prof. Dr. Emine Özmete Avrupa Yetiskin Ögrenimi Gündemi-6 Projesi çalışmaları kapsamında “Aktif Yaşlanma ve Dijital Beceriler” konusunda yapılan çalışmalar ile projenin ortağı olan Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) nin proje kapsamındaki faaliyetlerini, Kuşaklararası dayanışma ve Aktif yaşlanma temelli yürütülen çalışmaları,  ve  3.Yaş Üniversitesi uygulamaları ile  ilgili  bilgilendirme yaparak proje bölge toplantısına katkı sağlamıştır.

Avrupa Yetiskin Ögrenimi Gündemi-6 Projesi yapılan kapanış konferansı ile tamamlanmıştır. Çıktıları ile yeni eğitim öğretim dönemlerinde kullanılması planlanmış ve özellikle yetişkin eğitiminde kullanılacak kaynaklar hazır hale getirilmişir.

Kurumumuz Müdürü İsmail KARAMAN ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Fatih GÜNGÖR'ün katılım sağladığı konferansta, ilçemiz Yomra'da yaşayan 45-65 yaş arası kişilere dijital vatanlaşlık başta olmak üzere bir çok alanda kurs düzenlenebileceği görüşü oluşturulmuştur. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Yomra Yomra Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)