Avrupa Birliği Erasmus + Projesi

Avrupa Birliği Erasmus + Projesi Kapsamında İlk hareketlilik olan İspanya Barselona ayağı 06-18 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşirken, İtalya Hareketliliğimiz ise 10 öğrenci ve 2 öğretmen ile Mart 2023 içerisinde planlandı.

Okulumuz 2021-1-TR01-K122 SCH 000015853 hibe sözleşmeli ve KIRIKKALE BİLİM VE SANAT MERKEZİ YÜKSEK ENTELEKTÜEL VE YARATICI ÇOKLU ORTAM TEKNOLOJİLERİYLE AVRUPA DÜZEYİNDE ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİMİNİ TRANSFER EDİYOR (KIRIKKALE SCIENCE AND ART CENTER TRANSFERS THE EDUCATION OF GIFTED STUDENTS AT EUROPEAN LEVEL WITH HIGH INTELLECTUAL AND CREATIVE MULTIMEDIA TECHNOLOGIES) isimli Avrupa Birliği Projesi ile İspanya'nın Barselona şehrinde 5 gün personel eğitimi ve 5 gün de Dominique Barcelona Coleqiu'da işbaşı gözlem etkinliği gerçekleştirildi. Merkez müdürümüz Kürşad KÜLTÜR'ün kafile başkanı olduğı etkinlikte İspanya Eğitim Sistemi'nin yanı sıra teknolojik pedagoji ve içerik konusunda katılımcı diğer iki öğretmenimizle birlikte (Selçuk YURTOĞLU, Turgut AKINCI) çeşitli bilgiler alındı.

AB hareketliliğimizin ilk ayağında, İspanya'nın Barcelona şehrinde 06 - 18 Kasım tarihleri arasında proje konumuz içerisinde yer alan öğretmen ve lider eğitimine ve okul içi işbaşı gözlem faaliyetlerine devam ediyoruz.

Şimdiye kadar yaptığımız gözlem sonucunda kapsayıcılık ve çeşitlilik öne çıkarken teknolojik pedagojinin eğitim sürecindeki başarısında öğrenci ve öğretmenlerin bilgi, medya ve teknoloji alanındaki okuryazarlıkyetkinlikleri, bağlantı ve cihazlara erişimde kapsayıcı kapasite ilk göze çarpanlar arasında. Dijital eğitimde dijital araçlar; rozetler, beğeniler, dereceler, akran ve öğretmen yorumları ile değerlendirme sürecine dinamizm katarken, etkileşim merkezli teknolojik pedagoji, hesap verebilir rekabette yeni işbirliklerini, sosyal öğrenmeyi, grup dinamizmini de harekete geçiriyor. Kolektif zeka (veli, yönetici, öğretmen, öğrenci zekası) çeşitlilik ve kapsayıcılık (özellikle teknolojiye erişim ve kapasite) en önemli gözlem sonuçlarımız arasında yer alıyor...  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)